မင်္ဂလာပါ!

လှိုက်လှဲစွာကြိုဆိုပါသည်။ ယခု ပထမဆုံးအကြိမ် ရောက်ဖူးခြင်းဖြစ်ပါသလား? ဝင်ရောက် ဆွေးနွေး မေးမြန်းလိုပါလျှင် အောက်တွင်ဖော်ပြထားသော button များမှတဆင့် ဝင်ရောက် ဆွေးနွေးနိုင်သကဲ့သို့ အဖွဲ့ဝင်အသစ်အနေဖြင့်လည်း လျှောက်ထားနိုင်ပါတယ်။

MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

CodeIgniter Video Tutorial

edited September 2010 in PHP
http://video.saturngod.net/?s=CodeIgniter+Day
Day 1 ကနေ စတင်ပေးနေပါတယ်။
http://net.tutsplus.com/
က video တွေကို download ချလို့ လွယ်အောင် ပြန်တင်ပေးထားတာပါ။

မှတ်ချက်များ

  • edited June 2010 Registered Users
    ကျနော် ရေးဖြစ်တဲ့ Update Process(Controller) လေးပါ။
    ကျနော် ဒါလေးကို Controller မှာရေးပါတယ် ပြီးရင် View ပိုင်းကနေပြီးတော့ QueryString နဲ့ Record တစ်ကြောင်းကို သယ်ပါတယ်။ ပြီးတော့အခြားတစ်မျက်နှာမှာပြပါတယ် အဲမှာပဲ ပြဿနာ စတော့တာပါ။ မပြတာတော့မဟုတ်ဘူး ရှိသမျှ ဒေတာတွေအားလုံးကိုပြန်ပြတာဖြစ်နေလို့ Query String က သယ်လာတဲ့ ဒေတာလေးလောက်တင်ပဲပြတာမဟုတ်ပဲ အားလုံးကိုပြနေလို့ ဘယ်လိုပြင်ရမယ်ဆိုတာလေး လမ်းညွှန်ပေးပါဦးဗျာ................
    ဒီဟာက Record တစ်ကြောင်းကို သယ်ယူမဲ့ Query ကို ကျနော်တတ်သလိုလေးရေးထားတဲ ပုံစံပါ

    Query String(View)
    [PHP] <?=anchor("todo/update/$todo->id", "Update"); ?>[/PHP]


    ဒါ ကုဒ်လေးတွေကတော့ တခြား Page မှာ အပေါ်က Query ကသယ်လာမဲ့ဒေတာလေး ကိုပဲသီးသန့်ပြန်ပြဖို့ ရေးထားတာပါ
    [PHP]
    <?php
    // $query="SELECT * FROM todo WHERE id=id";
    $query=$this->db->query('SELECT * FROM todo WHERE id=id');
    ?>
    <?php if($query->num_rows() > 0):?>
    <?php foreach($query->result() as $row):?>
    <p><label for="id">Project ID</label><input type="text" name="id" value="<?=set_value('id', '$id')?>" size="3" /></p>

    <p><label for="name">Project Name</label><input type="text" name="id" value="<?=set_value('name', '$name')?>" size="25" /></p>
    <p><label for="description">Project Description</label><?= form_textarea('description', set_value('id')); ?></p>

    <?php endforeach;?>
    <?php endif;?>
    [/PHP]

    ဒါကတော့ Controller နဲ့ Model ပိုင်းကနေ ပြန်ပြီး ပြင်ဆင်ချင်တာပြင်ဆင်ဖို့ ရေးထားတာပါ
    [PHP]function update(){
    $this->load->helper('form');
    $this->load->helper('url');

    //display information for the view
    $data = "My Portal";
    $data = "My Portal";

    $id = $this->uri->segment(3);
    $this->load->model('Todo_model','',TRUE);
    $data = $this->Todo_model->get($id);
    // $data = array(
    // 'id' => $id,
    // 'name' => $name,
    // 'description' => $description,
    // 'status'=>$status
    // );
    // $this->db->where('id', $data);
    // $this->db->update('todo', $data, $id);
    $this->load->view('todo/update', $data);
    }[/PHP]


    လွဲနေတာလေးတွေကို အမှားပြင်ပေးရင်း နောင်ထက်မဖြစ်ရအောင် လမ်းညွှန်ပေးကြပါဥိးဗျာ
  • edited June 2010 Administrators
    codeIgniter မှာ တတ်နိုင်ရင် POST ပဲ သုံးပါ။ GET method ကို ဖြစ်နိုင်ရင် မသုံးပါနဲ့။ နောက်ပြီး $_POST နဲ့ data ပြန်ပြတာဖြစ်ဖြစ် စမ်းကြည့်ပါ။ အခုက code တစ်စိတ်တစ်ပိုင်းပဲ ဆိုတော့ သေသေချာချာ နားမလည်ဘူး။
  • edited June 2010 Registered Users
    Ko saturn, I subscribed your videos in iTunes but file size are too big. The original ones are not that big. Did you encode the video to better quality?
  • edited June 2010 Administrators
    I use mp4 and ogg. iTune and webkit only work with MP4. If you want to small file size, can download from firefox. Open firefox and right click on video. Copy Video location. After that you can download with IDM or other download manager as you like.
  • edited June 2010 Registered Users
    ကျေးဇူးပဲဗျာ ကျေးဇူးပါပဲ အခုရသွားပါပြီ ရှင်းပြ လမ်းညွှန်ပေးတာ ကျေးဇူးတင်ပါတယ်..............
    နောက်ထက်သိချင်တာလေးတစ်ခု ထက်မေးပါဥိးမယ်
    [PHP]foreach($result as $row){
    echo form_input($row[id], $row->id);
    echo form_input($row[NAME], $row->name);
    echo form_input($row[description], $row->description);
    }[/PHP]ဒီပုံစံလေးနဲ့ Query String က ဒေတာတွေကို ဖောင်မှာပြန်ဖြည့်လိုက်တာပါ အဲဒီမှာ နားမလည်တာ(ကောင်းကောင်းနားမလည်တာက) form_input($row[id], $row->id); မှာ အရှေ့က $row[id] က ဘယ်လို $row->id က ဘာဆိုတာ ကို ကွဲပြားခြားနားပြီး ကောင်းကောင်း မသိသေးလို့ပါ။
    ပြီးတော့ ကျနော် စမ်းရေးလိုက်တိုင်း ရေးလိုက်တိုင်းမှာ ဖြစ်ဖြစ်နေတတ်တာက ဖောင်ကိုဖြည့်ပြီးလို့ Success ဆိုတဲ့အခြေအနေမှာ Success Page ကိုခေါ်တင်လိုက်ပါတယ်. ကျနော်ဖြစ်နေတာက Success Page ကိုရောက်သွားပေမဲ့ အဲဒီပေ့ကို Resresh နှိပ်လိုက်တိုင်း နှိပ်လိုက်တိုင်း ဒေတာတွေက ထက်ခါထက်ခါ ဝင်နေတာပါပဲ အဲဒါကို ဘယ်လိုပြုပြင်သင့်တယ်ဆိုတာ ကို ဥပမာ လေးနှင့်ရော မှိညမ်းစရာလေးနဲ့ပါ ရှင်းပြပေးပါလို့.............

    လေးစားလျှက်
    copy.pngfavicon.icotrans.png
  • edited June 2010 Registered Users
    MrShanma wrote: »
    ကျေးဇူးပဲဗျာ ကျေးဇူးပါပဲ အခုရသွားပါပြီ ရှင်းပြ လမ်းညွှန်ပေးတာ ကျေးဇူးတင်ပါတယ်..............
    နောက်ထက်သိချင်တာလေးတစ်ခု ထက်မေးပါဥိးမယ်
    [PHP]foreach($result as $row){
    echo form_input($row[id], $row->id);
    echo form_input($row[NAME], $row->name);
    echo form_input($row[description], $row->description);
    }[/PHP]ဒီပုံစံလေးနဲ့ Query String က ဒေတာတွေကို ဖောင်မှာပြန်ဖြည့်လိုက်တာပါ အဲဒီမှာ နားမလည်တာ(ကောင်းကောင်းနားမလည်တာက) form_input($row[id], $row->id); မှာ အရှေ့က $row[id] က ဘယ်လို $row->id က ဘာဆိုတာ ကို ကွဲပြားခြားနားပြီး ကောင်းကောင်း မသိသေးလို့ပါ။
    ပြီးတော့ ကျနော် စမ်းရေးလိုက်တိုင်း ရေးလိုက်တိုင်းမှာ ဖြစ်ဖြစ်နေတတ်တာက ဖောင်ကိုဖြည့်ပြီးလို့ Success ဆိုတဲ့အခြေအနေမှာ Success Page ကိုခေါ်တင်လိုက်ပါတယ်. ကျနော်ဖြစ်နေတာက Success Page ကိုရောက်သွားပေမဲ့ အဲဒီပေ့ကို Resresh နှိပ်လိုက်တိုင်း နှိပ်လိုက်တိုင်း ဒေတာတွေက ထက်ခါထက်ခါ ဝင်နေတာပါပဲ အဲဒါကို ဘယ်လိုပြုပြင်သင့်တယ်ဆိုတာ ကို ဥပမာ လေးနှင့်ရော မှိညမ်းစရာလေးနဲ့ပါ ရှင်းပြပေးပါလို့.............

    လေးစားလျှက်
    copy.pngfavicon.icotrans.png

    form submit လုပ်ပြီးရင် နောက် function တခုကို redirect လုပ်လိုက်ရင်ရတယ်ဗျ။ ဒီလိုဗျာ။
    $this->load->model('ur_model');
    $this->ur_model->submit_posted_data();
    redirect('ur_controller/ur_function');
    
  • edited September 2010 Registered Users
    Export MySQL table to Excel Using CI အဲဒီအတိုင်းပါပဲဗျာ ကျနော်အခုလုပ်ထားတာက တစ်ခါတည်း Download Box ပေါ်လာပြီး ဇွတ် Save လုတ်ခိုင်းလို့ပါ။ လင့်ခ်လေးပေးပြီးမှ လင့်ခလေးကိုနှိပ်လိုက်မှ ဒေါင်းလော့ဒ်ဘောက်စ် လေးကျ တာမျိုးလိုချင်လို့ပါ
    [PHP]
    function export_excel(){
    $this->load->plugin('to_excel');
    $this->load->database();
    $query = $this->db->get('TableName');
    $this->load->helper('csv');
    return query_to_csv($query, TRUE, 'My_Database.csv');
    [/PHP]
    ဒါက ဒေါင်းလောဒ်ပြီးလို့ဖွင့်ကြည့်တော့လဲ ဟိုဟာလို ဒီဟာလိုအပြင် Excel Sheet ထဲမှာ Html tags တွေပါ ပါလာလို့
    ဘယ်လို လုတ်သင့်တယ်ဆို တာကူညီကြပါဥိးဗျာ
  • edited September 2010 Moderators
    the print screening video are extremely small size when compress to rar with best postition.
    it may reduce ten time of original size
  • edited September 2010 Registered Users
    Export MySQL table to Excel Using CI ကျနော် အခုလုတ်ကြည့်နေတာလေးမရလို့မေးလိုက်ပါတယ်ဗျာဖြေပေးကြပါဥိး ကျနော် အပေါ်မှာမေးထားတာလေးပါပဲ Excel သို့ CSV ဖိုင်ထုတ်တာလေးလုပ်ကြည့်တာမရလို့ဗျာ ရတော့လဲ Direct Download ဖြစ်နေလို့ဗျာ နည်းလမ်းလေးမျှကြပါဥိးဗျာ

    function export_excel(){
    $this->load->plugin('to_excel');
    $this->load->database();
    $query = $this->db->get('TableName');
    $this->load->helper('csv');
    return
    query_to_csv($query, TRUE, 'My_Database.csv');
    ကျနော် သုံးထားတဲ့ ဖန်ရှင်လေးပါ:77::77::77:
  • edited September 2010 Registered Users
    MrShanma wrote: »
    Export MySQL table to Excel Using CI ကျနော် အခုလုတ်ကြည့်နေတာလေးမရလို့မေးလိုက်ပါတယ်ဗျာဖြေပေးကြပါဥိး ကျနော် အပေါ်မှာမေးထားတာလေးပါပဲ Excel သို့ CSV ဖိုင်ထုတ်တာလေးလုပ်ကြည့်တာမရလို့ဗျာ ရတော့လဲ Direct Download ဖြစ်နေလို့ဗျာ နည်းလမ်းလေးမျှကြပါဥိးဗျာ

    function export_excel(){
    $this->load->plugin('to_excel');
    $this->load->database();
    $query = $this->db->get('TableName');
    $this->load->helper('csv');
    return
    query_to_csv($query, TRUE, 'My_Database.csv');
    ကျနော် သုံးထားတဲ့ ဖန်ရှင်လေးပါ:77::77::77:

    Have you try like this?
    http://maestric.com/doc/php/codeigniter_csv
  • edited September 2010 Registered Users
    Zack wrote: »
    ဟုတ် စမ်းပြီးပြိ အကို ဒေါင်းလောဒ်ဘောက်စ် ပဲတန်းကျလာလို့ဗျ:confused:
  • edited September 2010 Administrators
    need to add header on top
    header('Content-type: application/txt');.
    
  • edited September 2010 Registered Users
    saturngod wrote: »
    need to add header on top
    header('Content-type: application/txt');.
    


    အကိုရေ ဘယ်နားမှာထည့်ရမှာလဲဗျ အဲဒါလဲပြောပြဥိး
  • edited September 2010 Administrators
    Oop!!! add in view

    header_view.php

    [PHP]<?php

    header('Content-type: application/txt');.

    ?>[/PHP]
  • Registered Users
    first you create download link. example.. this link is url is example.com/?/download

    second you must build function for download.
    function download()
    {
    $this->load->helper('download');
    force_download(yourfile);
    }


    let's call it a day!
    Ko Aung
    http://ideologywebstudio.net
Sign In or Register to comment.