မင်္ဂလာပါ!

လှိုက်လှဲစွာကြိုဆိုပါသည်။ ယခု ပထမဆုံးအကြိမ် ရောက်ဖူးခြင်းဖြစ်ပါသလား? ဝင်ရောက် ဆွေးနွေး မေးမြန်းလိုပါလျှင် အောက်တွင်ဖော်ပြထားသော button များမှတဆင့် ဝင်ရောက် ဆွေးနွေးနိုင်သကဲ့သို့ အဖွဲ့ဝင်အသစ်အနေဖြင့်လည်း လျှောက်ထားနိုင်ပါတယ်။

MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

MVC with php

edited April 2010 in PHP
ရိုးရိုး php နဲ့ MVC ကို သုံးပြီးရေးလို့ရပါသလား? နမူနာ code, tutorial site လေးများရှိရင်ပြပေးကြပါလား?

မှတ်ချက်များ

  • edited February 2010 Administrators
    MVC is a framework model and PHP is a language .
    If you want to write with native PHP with your own, you will need take a time and your project will take very long time.

    You need to develop , MVC framework first. You need to develop classes for MVC.


    however, you can read that.
    http://toys.lerdorf.com/archives/38-The-no-framework-PHP-MVC-framework.html
    
  • edited February 2010 Registered Users
    ဒါဆို php နဲ့ mvc framework ဆောက်ရမှပေါ့။ ကျွန်တော် စိတ်၀င်းစားပါတယ်။ အဲဒီလိုဆောက်တဲ့ tutorial link လေးများရှိရင် ပြောပေးပါလား? ကြိုးစားကြည့်ချင်တယ်။
    ်framework တွေလေ့လာရတာ syntax တွေရှောက်မှတ်တေရတာ စိတ်မရှည်လို့ ။ ကိုယ် framework နဲ့ ကိုယ် ကြိုးစားလုပ်ကြည့်ချင်ပါတယ်။
  • edited February 2010 Administrators
    if you don't know how MVC work , how to make your own ?

    framework making is not too difficult but if you make your own first and you will take a time more than 1 weeks for that and it's not strong for first time. You use your framework and then add what need and run again... oh!!! taking too long time for that.

    for my opinion , first learn how MVC work and how framework work and then you can develop your own easily.

    I'm using CodeIgniter and Apiwork that my own framework. I made my own because of social media api ( google, facebook ,twitter ,etc). It's a private and it's not quite good. Need to develop many things. So, for public project, I just use CI. My framework mostly like CodeIgniter.

    If you want to make your own, you can learn from there
    http://net.tutsplus.com/tutorials/php/creating-a-php5-framework-part-1/
    
  • edited February 2010 Registered Users
    ွှThank Ko Saturngod I will learn CI and I will develop my own framework. If i have a problem i will told you. Please help me.
  • edited February 2010 Administrators
    of course, welcome bro! CI is easy to learn and if you want to know, ask in forum. Many CI PHP developer in MZ.
  • edited April 2010 Registered Users
    Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 261904 bytes) in C:\xampp\htdocs\First_Prority\system\codeigniter\Common.php on line 75


    သွားကြည့်တော့[PHP]$file = rtrim($file, '/').'/'.md5(rand(1,100));[/PHP]ဒါလေးပဲတွေ့တယ် လိုက်ရှာတော့လဲ လူပြိန်းမို့မရဘူးဖြစ်နေပြန်ရော ကူညီပေးပါဥိး
  • edited April 2010 Administrators
    memory ကို php.ini ထဲမှာ တိုးလိုက်ပါ။ php.ini file ထဲမှာ memory_limit ဆိုတာရှိတယ်။ အဲမှာ 8MB ဖြစ်နေတာကို 30MB လို့ပြောင်းလိုက်ရင် ရသွားပါမယ်။
    http://www.teknobites.com/2007/04/27/how-to-edit-phpini-file-to-increase-memory-limit/
    
  • edited April 2010 Registered Users
    An Error Was Encountered

    Unable to locate the model you have specified: appeal_data


    တဲ့ ကျနော်လုပ်ထားတာလွဲနေလို့လားတော့မပြောတတ်ဘူး
    ဒါလေးက Controller ပါ

    [PHP]class Appeal extends Controller{
    //Some Code

    }[/PHP]</blockquote>ဒါကတော့ Model အပိုင်းကပါ လိုက်ရှာပြီးလုပ်ကြည့်ပေမဲ့မရလို့
    [PHP]class Appeal_data extends Model{
    // table name
    private $tbl_product= 'tbl_name';

    function Appeal(){
    parent::Model();
    }[/PHP]
    ဘယ်လိုကြောင့်လဲဆိုတာလေးရှင်းပြပေးပါဥိးဗျာ

    စာအုပ်တွေပေးတဲ့အတွက်ကျေးဇူးပါဗျာ
  • edited April 2010 Administrators
    file name ကို ဘယ်လိုပေးထားတလဲ မသိဘူး။

    appeal_data.php ဖြစ်ရမှာပါ။

    နောက်ပြီး
    [PHP]

    $this->load->model("Apple_data");
    [/PHP]လို့ခေါ်ရမှာပါ။

    case-sensitivity ဖြစ်လို့ အဲဒါ error message ပြတာပါ။
  • edited April 2010 Registered Users
    hello all ..,


    I ' m interested in MVC frameWork for ASP.net and PHP .. but i do love in ASP.net MVC .. so ..plz share
    some knowledge for ASP.net MVC in this Thread.. i wanna share with all of u ..

    Thanks .. !!
  • edited April 2010 Registered Users
    hello all ..,

    how abt ASP.net MVC ???
    I ' m interested in MVC frameWork for ASP.net and PHP .Tratitional ASP.net is good ( ntr layer ) .. but i do love in ASP.net MVC ,..so ..plz share some knowledge for ASP.net MVC in this Thread.. i wanna share with all of u ..


    Thanks .. !!

    God blezz yah..
  • edited April 2010 Administrators
    ASP.NET ပိုင်းကိုတော့ အောက်က link မှာ သွားမေးနိုင်ပါတယ်။ ဒီ အပိုင်းက PHP နဲ့ ဆိုင်တာပါပဲ။
    http://www.mysteryzillion.org/forums/forumdisplay.php/21-ASP-ASP.NET
    
  • edited April 2010 Registered Users
    ဒီကုဒ်လေးတွေက ကျနော် Validation စစ်ထားတာလေးတွေထဲကတစ်ချို့ပါ ဒီအထဲမှာ Salutation ကို ကျနော်က Dropdown List နဲ့ ပြထားပါတယ် ကျန်တဲ့ Fields တွေကိုတော့ Checkbox နဲ့ပြထားတာပါ ဒါပေမဲ့ ကျနော် Validation စစ်လိုက်တော့ အဲဒါတွေက အလုပ်မလုပ်တော့ဘူးဖြစ်နေလို့ပါ.........
    [PHP]function set_rules(){
    $rules = 'trim|required';
    $rules = 'trim|required';
    $rules = 'trim|required';
    $rules = 'trim|required';
    $rules = 'trim|required';
    $rules = 'trim|required';
    $rules = 'trim|required';
    $rules = 'trim|required';

    $this->validation->set_rules($rules);

    $this->validation->set_message('required', '**please fill this');
    $this->validation->set_message('isset', '**please fill this');
    $this->validation->set_error_delimiters('<p class="error">', '</p>');
    }
    // validation fields
    function set_fields(){
    $fields = 'SALUTATION';
    $fields = 'EMAIL_P';
    $fields = 'MEDIA_EDM';
    $fields = 'MEDIA_DM';
    $fields = 'MEDIA_TELE';
    $fields = 'DATE';
    $fields = 'IPADDR';
    $fields = 'COM_INFO';
    $this->validation->set_fields($fields);
    } [/PHP]
    ဒါကတော့ View ထဲမှ ပြန်ထုတ်ပြဖို့လုပ်ထားတဲ့ Code တွေပါ
    //SALUTATION
    <blockquote>[PHP]<select name="SALUTATION">
    <option value="<?=$this->validation->SALUTATION?>">Mr</option>
    <option value="<?=$this->validation->SALUTATION?>">MS</option>
    </select>
    <?=$this->validation->SALUTATION_error; ?>
    [/PHP]အဲဒီမှာ ကျနော်အဓိကပြဿနာတတ်တာကတော့ ဒေတာထည့်ထားတာတောင်မှ အယ်ယာပြနေလို့ပါ မပါတာမဟုတ်ပဲ ဒေတာပါနေတာကြီးကို အယ်ယာပြနေလို့ ဘယ်လိုရှင်းရမယ်ဆိုတာကို နည်းလမ်းညွှန်ပေးပါဥိး.............

    အဲးဒါကတော့ Checkbox ကိုပြထားတဲ့ ကုဒ်လေးတွေဗျ

    [PHP]<input name="MEDIA_TELE" type="checkbox" value="<?=$this->validation->MEDIA_TELE?>" /><?=$this->validation->MEDIA_TELE_error; ?>

    <input name="MEDIA_DM" type="checkbox" value="<?=$this->validation->MEDIA_DM?>" /><?=$this->validation->MEDIA_EDM_error; ?>

    <input name="EMAIL_P" type="checkbox" value="<?=$this->validation->EMAIL_P?>" /><?=$this->validation->EMAIL_P_error; ?>

    <input name="MEDIA_EDM" type="checkbox" value="<?=$this->validation->MEDIA_EDM?>" /><?=$this->validation->MEDIA_EDM_error; ?>[/PHP]
  • edited April 2010 Administrators
    ကျွန်တော်ကတော့ jquery validation ဆိုတာကို သုံးပါတယ်။ validation က ဖြစ်နိုင်ရင် javascript နဲ့ စစ်တာ အကောင်းဆုံးပဲ။

    Server Side ဘက်ကစစ်ရင် validation စစ်တာ ကြာပါတယ်။ ဒါကြောင့် အများအားဖြင့်တော့ javascript နဲ့ပဲစစ်ပါတယ်။
    http://docs.jquery.com/Plugins/Validation
    
  • edited April 2010 Registered Users
    ကျနော် UserLogin လေးရေးတာအောင်မြင်သွားပါပြီ အဲအတွက် အားလုံးကိုကျေးဇူးတင်ပါတယ်ဗျာ...........
    နောက်ထက် ကျနော်လုပ်ကြည့်ချင်တာက အခုလောလောဆယ် Online ပေါ်ရောက်နေတဲ့သူ ဘာလုပ်နေတယ် ဘယ်နေရာမှာဆိုတာကိုသိ့ချင်လို့ပါ ဥပမာ MZ မှာဆို ဘယ်သူလိုင်းပေါ်မှာရှိတယ် ဘယ်ပိုစ် ကိုဖက်နေတယ် အဲဒါကိုပါ ပြနိုင်ပါတယ် ကျနော်လဲအဲလိုလေးရေးတတ်ချင်လို့ပါ................:smile: CI နဲ့ရှင်းလင်းပြသပေးစေလိုပါတယ်
  • edited April 2010 Administrators
    အဲဒါက session နဲ့ database နဲ့ တွဲသုံးထားတာပါ။ ဥပမာ။ ဒီ user login ဝင်နေတယ်ဆိုရင် database ထဲမှာ သွားပြီး online ဆိုပြီး ပြောင်းလိုက်တယ်။ နောက် session ပြန်စစ်လိုက်ပြီး session မရှိတော့တဲ့ user တွေဆိုရင် database ထဲမှာ offline ပြန်ပြောင်းလိုက်တာပါ။
    http://www.phpeasystep.com/phptu/9.html
    
Sign In or Register to comment.