မင်္ဂလာပါ!

လှိုက်လှဲစွာကြိုဆိုပါသည်။ ယခု ပထမဆုံးအကြိမ် ရောက်ဖူးခြင်းဖြစ်ပါသလား? ဝင်ရောက် ဆွေးနွေး မေးမြန်းလိုပါလျှင် အောက်တွင်ဖော်ပြထားသော button များမှတဆင့် ဝင်ရောက် ဆွေးနွေးနိုင်သကဲ့သို့ အဖွဲ့ဝင်အသစ်အနေဖြင့်လည်း လျှောက်ထားနိုင်ပါတယ်။

MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

F1 ကိုအမြဲတမ်းနှိပ်နေ၇လို့ပါ...

edited December 2009 in Windows XP
ညီလေး စက်မှာ စက်ကိုစဖွင့်လိုက်တာနဲ့ fan error ဆိုပြီးတော့ f 1 ကိုအမြဲတမ်းနှိပ်နေ၇တယ်
ပြီးမှသာ window ကိုတက်ပါတယ်..။အဲ့လိုမနှိပ်၇အောင် ကူညီကြပါခင် ညာ..( fan အသစ်တော့မလဲပါ၇စေနဲ့နော်...:D.) ။ ကြာလာ၇င် စက်ကိုဘယ်လိုထိခိုက်နိုင် ပါသလဲဟင်...


သိ၇င်ပြောပေးကြပါနော်...

ကူညီကြပါ..အစ်ကိုကြီး၊အစ်မကြီးတို့၇ယ်..:6:

မှတ်ချက်များ

  • edited December 2009 Registered Users
    ညီလေး စက်မှာ စက်ကိုစဖွင့်လိုက်တာနဲ့ fan error ဆိုပြီးတော့ f 1 ကိုအမြဲတမ်းနှိပ်နေ၇တယ်
    ပြီးမှသာ window ကိုတက်ပါတယ်..။အဲ့လိုမနှိပ်၇အောင် ကူညီကြပါခင် ညာ..( fan အသစ်တော့မလဲပါ၇စေနဲ့နော်...:D.) ။ ကြာလာ၇င် စက်ကိုဘယ်လိုထိခိုက်နိုင် ပါသလဲဟင်...


    သိ၇င်ပြောပေးကြပါနော်...

    ကူညီကြပါ..အစ်ကိုကြီး၊အစ်မကြီးတို့၇ယ်..:6:

    :Oအဲဒါ CPU Fan မလည်တော့လို့ CPU ကပူလာလို့တက်လာတာဖြစ်မယ် စက်ကော restart ကျကျသွားလား Fan လည်မလည်ပြန်စစ်ကြည့်ဦးနော ကြိုးတွေဘာတွေညပ်နေလားမသိဘူး
    မဟုတ်ရင် CPU ပါကြွသွားမယ်ဆရာ:106:
  • edited December 2009 Registered Users
    ညီလေး စက်မှာ စက်ကိုစဖွင့်လိုက်တာနဲ့ fan error ဆိုပြီးတော့ f 1 ကိုအမြဲတမ်းနှိပ်နေ၇တယ်
    ပြီးမှသာ window ကိုတက်ပါတယ်..။အဲ့လိုမနှိပ်၇အောင် ကူညီကြပါခင် ညာ..( fan အသစ်တော့မလဲပါ၇စေနဲ့နော်...:D.) ။ ကြာလာ၇င် စက်ကိုဘယ်လိုထိခိုက်နိုင် ပါသလဲဟင်...


    သိ၇င်ပြောပေးကြပါနော်...

    ကူညီကြပါ..အစ်ကိုကြီး၊အစ်မကြီးတို့၇ယ်..:6:
    ညီလေးရေ.. အဲဒါ ဘာမှ မဖြစ်ပါဘူး အဲဒီချိန်မှာ Del key နှိပ်ပြီးတော့ CMOS ထဲ ၀င်ပြီးတော့ Floppy Drive ကို None ပေး ဒါမှ မဟုတ် Not install ဒါမှ မဟုတ် Disable (စက်တစ်လုံးနဲ့တစ်လုံး မတူလို့နော်) ပါတဲ့ဟာ တစ်ခုခု ပေးလိုက်ပါ..ပြီးရင် F10 နှိပ်ပြီး OK ပေးလိုက်ရင် စက် အစကနေ ၀င်းဒိုး ကို ချက်ခြင်းရောက်သွားပါလိမ့်မယ်။
  • edited December 2009 Registered Users
    ကျွန်တော်ဖြစ်တုန်း:)ကတော့ bios battery လဲလိုက်ရင်ပြန်ကောင်းတယ်ဗျ...:6:battery
    ကောင်းမကောင်းစစ်ကြည့်ပါခင်ဗျာ...ကျွန်တော်ကြုံဖူးတာလေးပါ..မှားသွားရင် sorry နော်
  • edited December 2009 Registered Users
    zawtk wrote: »
    ညီလေးရေ.. အဲဒါ ဘာမှ မဖြစ်ပါဘူး အဲဒီချိန်မှာ Del key နှိပ်ပြီးတော့ CMOS ထဲ ၀င်ပြီးတော့ Floppy Drive ကို None ပေး ဒါမှ မဟုတ် Not install ဒါမှ မဟုတ် Disable (စက်တစ်လုံးနဲ့တစ်လုံး မတူလို့နော်) ပါတဲ့ဟာ တစ်ခုခု ပေးလိုက်ပါ..ပြီးရင် F10 နှိပ်ပြီး OK ပေးလိုက်ရင် စက် အစကနေ ၀င်းဒိုး ကို ချက်ခြင်းရောက်သွားပါလိမ့်မယ်။

    အကိုေ၇..CMOS ထဲကို ဝင် လိုက်တာ floppy Drive တော့မ တွေ့ဘူး HD နဲ့ CD ROM က တော့ Enable ကျန်တာတွေက Disable ပဲ အကို၇ ..နောက်တစ်ခုက wait for " F1" Fun error က ကို Disable လုပ်လိုက်တော့ အသံတော့ မြည်သေးတယ် Fun error လ ည်းတွေတယ် ..F1 တော့မနိပ်၇တော့ဘူး..
    အဲအတိုင်းထားလိုက်၇င် ဘာဖြစ်နိုင် လည်းတော့မသိဘူး ကူညီပါအုံး ဘယ်လိုလုပ်လိုု့၇မလဲ ..အကိုေ၇..
    ကူညီပေးကြပါအုံး နော်.......................
  • edited December 2009 Registered Users
    tmmokpm wrote: »
    ကျွန်တော်ဖြစ်တုန်း:)ကတော့ bios battery လဲလိုက်ရင်ပြန်ကောင်းတယ်ဗျ...:6:battery
    ကောင်းမကောင်းစစ်ကြည့်ပါခင်ဗျာ...ကျွန်တော်ကြုံဖူးတာလေးပါ..မှားသွားရင် sorry နော်

    ဟုတ်ကဲ့ အကို..
    ခုတော့ လဲလို့မ၇သေးဘူးဗျ.
    ကျေးဇူူးပဲနော်...
  • edited December 2009 Registered Users
    အကိုေ၇..CMOS ထဲကို ဝင် လိုက်တာ floppy Drive တော့မ တွေ့ဘူး HD နဲ့ CD ROM က တော့ Enable ကျန်တာတွေက Disable ပဲ အကို၇ ..နောက်တစ်ခုက wait for " F1" Fun error က ကို Disable လုပ်လိုက်တော့ အသံတော့ မြည်သေးတယ် Fun error လ ည်းတွေတယ် ..F1 တော့မနိပ်၇တော့ဘူး..
    အဲအတိုင်းထားလိုက်၇င် ဘာဖြစ်နိုင် လည်းတော့မသိဘူး ကူညီပါအုံး ဘယ်လိုလုပ်လိုု့၇မလဲ ..အကိုေ၇..
    ကူညီပေးကြပါအုံး နော်.......................
    fun error ဆိုရင်တော့ ဒီအတိုင်းထားရင ်မကောင်းပါဘူးခင်ဗျာ.. သုံးတာ နည်းနည်းကြာလာရင် စက်က restart တို့ shutdown တို့ ကျကျသွားတက်ပါတယ်.ပြီးတော့ cpu ကိုလည်း သွားထိနိုင်ပါတယ်. fun ကိုအသစ်မလဲချင်သေးရင် fun ကိုဖြုတ်ပြီး ကော်လေးနဲ့(heatsenk ကော် စာလုံးပေါင်းမှားရင်ခွင့်လွှတ်နော်) ပြန်တက်ထားကြည့်လိုက်ပါ။ အဲဒါဆိုရင် ပြန်ကောင်းနိုင်ပါသေးတယ်. အဲလိုမှ မရရင်တော့ fun အသစ်လဲလိုက်တာ ကောင်းပါတယ်။ အဆင်ပြေပါစေဗျာ...:):)
  • edited December 2009 Registered Users
    zawtk wrote: »
    fun error ဆိုရင်တော့ ဒီအတိုင်းထားရင ်မကောင်းပါဘူးခင်ဗျာ.. သုံးတာ နည်းနည်းကြာလာရင် စက်က restart တို့ shutdown တို့ ကျကျသွားတက်ပါတယ်.ပြီးတော့ cpu ကိုလည်း သွားထိနိုင်ပါတယ်. fun ကိုအသစ်မလဲချင်သေးရင် fun ကိုဖြုတ်ပြီး ကော်လေးနဲ့(heatsenk ကော် စာလုံးပေါင်းမှားရင်ခွင့်လွှတ်နော်) ပြန်တက်ထားကြည့်လိုက်ပါ။ အဲဒါဆိုရင် ပြန်ကောင်းနိုင်ပါသေးတယ်. အဲလိုမှ မရရင်တော့ fun အသစ်လဲလိုက်တာ ကောင်းပါတယ်။ အဆင်ပြေပါစေဗျာ...:):)

    ဟုတ်ကဲ့ အစ်ကို..
    ညီလေးမှာ...ပိုက်ပိုက်မ၇ှိသေးလို့...:P
    အစ်ကိုပြောသလိုဖြစ်မှာတော့ စိုးတယ် (fan ဖိုးထက်ပိုကုန်နေလိမ့်မယ်..:D)
    အသစ်ပြန်လဲကြည့်လိုက်ပါမယ်...
    အခုလ ို့ပြောတဲ့အတွက် ကျေးဇူးပါပဲဗျာ..:6:
  • edited December 2009 Registered Users, Moderators
    fan error ဆိုတာ ကြိုးတတ်တာမှားနေလို့ပါ။ Board ပေါ်ကိုသေချာကြည့်ပါ။ ဘေးနားမှာ CPU Fan လို့ရေးထားတဲ့နေရာကိုတတ်ရမှာပါ။ အခုက CPU Fan မှာမတတ်ပဲ System fan မှာသွားတတ်ထားတာဖြစ်ဖို့များပါတယ်။ ကြိုးပြောင်းတတ်ကြည့်ပါလို့အကြံပြုချင်ပါတယ်။
  • edited December 2009 Registered Users
    fan error ဆိုတာ ကြိုးတတ်တာမှားနေလို့ပါ။ Board ပေါ်ကိုသေချာကြည့်ပါ။ ဘေးနားမှာ CPU Fan လို့ရေးထားတဲ့နေရာကိုတတ်ရမှာပါ။ အခုက CPU Fan မှာမတတ်ပဲ System fan မှာသွားတတ်ထားတာဖြစ်ဖို့များပါတယ်။ ကြိုးပြောင်းတတ်ကြည့်ပါလို့အကြံပြုချင်ပါတယ်။

    အစ်ကိုေ၇...
    CPU Fan လို့ ေ၇းထားတဲ့နေ၇ာမှာပဲ တပ်ထားတာပါပဲ..။
    fan လည်နေတာ ကြည့်၇တာတော့ နှေးနေတယ်သလိုထင်၇တယ်ဗျ..
    fan လဲ၇တော့မယ် ထင် တယ် အကိုေ၇...
    ကျေးဇူးပါပဲ အကိုေ၇..
Sign In or Register to comment.