မင်္ဂလာပါ!

လှိုက်လှဲစွာကြိုဆိုပါသည်။ ယခု ပထမဆုံးအကြိမ် ရောက်ဖူးခြင်းဖြစ်ပါသလား? ဝင်ရောက် ဆွေးနွေး မေးမြန်းလိုပါလျှင် အောက်တွင်ဖော်ပြထားသော button များမှတဆင့် ဝင်ရောက် ဆွေးနွေးနိုင်သကဲ့သို့ အဖွဲ့ဝင်အသစ်အနေဖြင့်လည်း လျှောက်ထားနိုင်ပါတယ်။

MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

Registry by စိုင်းကျော်စွာဝေ

edited May 2010 in MZ Blog
ကိုစိုင်းကျော်စွာဝေ မေးထားတဲ့ registry ပိုင်းနှင့် ပတ်သက်ပြီး မေးမြန်းရန်။

မှတ်ချက်များ

  • edited February 2010 Registered Users
    Chapter(3)
    Run Command ကိုဖျောက်ကြည့်မယ် ဆိုတဲ့
    @echo off
    color 0a
    :-main
    echo.
    echo.
    set /p val= Do you want to hide Run Dialogbox(y/n)?
    if /I “%val%”==”y” goto -Hide
    if /I “%val%”==”n” goto -Quit
    goto:-main
    :-Hide
    echo.
    echo.
    reg add hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\pol icies\explorer /v NoRun /t reg_dword /d 1
    echo.
    echo.
    pause
    exit
    :-Quit
    exit
    ဒါလေးကိုကူးပြီး
    notepad ထဲထည့်၊ နောက်ပြီး ကြိုက်တဲ့နာမည်ပေးပြီး .cmd နဲ့သိမ်းလိုက်။
    ဥပမာ norun.cmd ပေါ့။ သိမ်းလိုက်တဲ့ ဖိုင်လေးကို ကြည့်လိုက်ရင်
    စက်သွားပုံလေးနဲ့ ပေါ်နေလိမ့်မယ်။ ဒါလေးကိုနှစ်ချက် နှိပ်လိုက်ရင်
    Do you want to hide Run Dialogbox(y/n)?
    ဆိုတာလေးပေါ်လာလိမ့်မယ်။
    အနက်ရောင်နောက်ခံပေါ်မှာ အစိမ်းရောင် စာတန်းနဲ့။ Run ကို ပိတ်ချင်တယ်
    ဆိုရင် y လို့ရိုက်လိုက်ပြီး Enter ခေါက်လို်က်ပါ။ ဒါဆိုရင်တော့
    The operation completed successfully
    Press any key to continue…
    ဆိုတာပေါ်လာပြီး ကီး တစ်ခုခုကို နှိပ်လိုက်တာနဲ့ cmd လဲ အလို အလျှောက်ပိတ်သွားပါလိမ့်မယ်။
    n နှိပ်ပြီး Enter ခေါက်လိုက်မယ်ဆိုရင်တော့ တစ်ခါတည်း cmd ပိတ်သွားမှာဖြစ်ပါတယ်။
    y , n မဟုတ်တဲ့ တခြားစာလုံး တစ်ခုခုကိုရိုက်ထည့်မယ်ဆိုရင်တော့ အဲ့ဒီ စာသားသာ ထပ် တလဲလဲ ပေါ်နေမှာဖြစ်ပါတယ်။

    ကျွန်တော် လုပ်တာ ဘယ်လိုမှ လုပ်လို့ မရ ဘူးဖြစ်နေတယ်
    Do you want to hide Run Dialogbox(y/n)?
    အဲ့ဒီ စာသားသာ ထပ် တလဲလဲ ပေါ်နေတယ်
    ဘာမှ ပြောင်းသွားလည်းသွားချင်းမရှိဘူး
  • edited February 2010 Administrators
    y အသေးဖြစ်ရမှာနော်။ Y ဆိုရင်တော့ မရလောက်ဘူး။ နောက်ပြီး code လေး တချက်လောက်ပြပါ။
    “%val%”=
    

    က အမှန်ဆိုရင်
    "%val%"
    

    ဖြစ်ရမှာပါ။ Wordpress မှာရေးလိုက်တော့ special quote ကို auto ပြောင်းသွားတာပါ။
  • edited February 2010 Registered Users
    y သေးပါ
    if /I “%val%””y” goto -Hide
    if /I “%val%””n” goto -Quit
    ဒီအတိုင်းပြောင်းတာလည်း မရဘူး
  • edited February 2010 Administrators
    Your code is wrong, it should be
    if /I "%val%"="y" goto -Hide
    if /I "%val%"="n" goto -Quit
    
  • edited February 2010 Registered Users
    မရသေးဘူးအစ်ကိုတို့ရေ ကူညီကြပါအုံး သိချင်လို့ပါ
  • edited February 2010 Registered Users
    saturngod wrote: »
    Your code is wrong, it should be
    if /I "%val%"="y" goto -Hide
    if /I "%val%"="n" goto -Quit
    
    အကို ပြထားတဲ့အတိုင်းလည်း စမ်းပြီးပြီ မရဘူး y ပဲ ပြောပြော n ပဲပြောပြော cmd တန်းပိတ်သွားတယ်
  • edited February 2010 Administrators
    goto: -Hide

    လို့စမ်းကြည့်ပါ။ ကျွန်တော် windows ပြောင်းပြီး စမ်းကြည့်လိုက်အုံးမယ်။ အခုက Mac ပေါ်မှာဆိုတော့ စမ်းမရဘူး။ ကျွန်တော် စမ်းပြီး၇င် reply ပြန်ပေးပါ့မယ်။
  • edited February 2010 Registered Users
    saturngod wrote: »
    goto: -Hide

    လို့စမ်းကြည့်ပါ။ ကျွန်တော် windows ပြောင်းပြီး စမ်းကြည့်လိုက်အုံးမယ်။ အခုက Mac ပေါ်မှာဆိုတော့ စမ်းမရဘူး။ ကျွန်တော် စမ်းပြီး၇င် reply ပြန်ပေးပါ့မယ်။
    ကျွန်တော် စမ်းတာ မရဘူး
    တခြား ၀င်းဒိုးတော့ ပြောင်းမစမ်းရသေးဘူး
  • edited March 2010 Registered Users
    ကျနော်စမ်းတဲ့ windows က XP SP 3 ပါ တခြားမှာတော့မစမ်းရ၈သေးဘူး...
  • edited March 2010 Registered Users
    ကျနော်စမ်းတဲ့ windows က XP SP 3 ပါ တခြားမှာတော့မစမ်းရ၈သေးဘူး...

    ကို taungpawthar
    ရလား မရဘူးလား တချက်လောက်ပြောပေးပါဦး
  • edited March 2010 Registered Users
    Quote(" ")တွေကိုအကုန်ပြောင်းရမှာပါ။ပြီးတော့ဒီမှာ policies ကစာလုံးကျဲနေပါတယ်။
    [HTML]reg add hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\pol icies\explorer /v NoRun /t reg_dword /d 1[/HTML]
    အမှန်ကဒီမှာပါ။
    [HTML]@echo off
    color 0a
    :-main
    echo.
    echo.
    set /p val= Do you want to hide Run Dialogbox(y/n)?
    if /I "%val%"=="y" goto -Hide
    if /I "%val%"=="n" goto -Quit
    goto:-main
    :-Hide
    echo.
    echo.
    reg add hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer /v NoRun /t reg_dword /d 0
    echo.
    echo.
    pause
    exit
    :-Quit
    exit[/HTML]
  • edited March 2010 Registered Users
    Do you want to hide Run Dialogbox(y/n)?
    ပေါ်လာတယ်
    y လို့ရိုက်လိုက်ပြီး Enter ခေါက်လို်က်တော့
    The operation completed successfully
    Press any key to continue…

    ရတယ်
    ဒါပေမယ့် Rum box က ပိတ် မသွားဘူး ဖြစ်နေတယ်
  • YYKYYK
    edited March 2010 Registered Users
    @echo off
    color F2
    :-main
    echo.
    echo.
    set /p val=  Do you want to hide Run dialogbox(y/n)?
    if /I "%val%"=="y" goto -Hide
    if /I "%val%"=="n" goto -Quit
    goto:-main
    
    
    :-Hide
    echo.
    echo.
    reg add hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer /v NoRun /t reg_dword /d 1
    echo.
    echo.
    pause
    exit
    
    :-Quit
    exit
    
    
    

    အဲဒါကူးပြီး တစ်ချက်ထပ်စမ်းကြည့်ပါလား
  • YYKYYK
    edited March 2010 Registered Users
    ECHO REGEDIT4 > %WINDIR%\DXM.REG
    echo. >> %WINDIR%\DXM.reg
    
    echo [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\explorer] >> %WINDIR%\DXM.reg
    echo "NORUN"=dword:1 >> %WINDIR%\DXM.reg
    
    echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\explorer] >> %WINDIR%\DXM.reg
    echo "NORUN"=dword:1 >> %WINDIR%\DXM.reg
    
    start /w regedit /s %WINDIR%\DXM.reg
    

    အဲဒါနဲ့လုပ်တာ ပထမတစ်ခါ လုပ်တော့ run ပိတ်သွားတယ်.. ။
    နောက် ပြန်ဖွင့်လိုက်ပီး .. နောက်တစ်ခါပြန်လုပ်တော့ မပိတ်တော့ဘူး..။
    ဘယ်လိုဖြစ်တာလဲမသိ..၊ ရှင်းပြပေးပါအုံးနော် ။
  • edited March 2010 Registered Users
    molexe wrote: »
    Quote(" ")တွေကိုအကုန်ပြောင်းရမှာပါ။ပြီးတော့ဒီမှာ policies ကစာလုံးကျဲနေပါတယ်။
    [HTML]reg add hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\pol icies\explorer /v NoRun /t reg_dword /d 1[/HTML]အမှန်ကဒီမှာပါ။
    [HTML]@echo off
    color 0a
    :-main
    echo.
    echo.
    set /p val= Do you want to hide Run Dialogbox(y/n)?
    if /I "%val%"=="y" goto -Hide
    if /I "%val%"=="n" goto -Quit
    goto:-main
    :-Hide
    echo.
    echo.
    reg add hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer /v NoRun /t reg_dword /d 0
    echo.
    echo.
    pause
    exit
    :-Quit
    exit[/HTML]

    အဲဒါက နည်းနည်း တော့ ခက်နေတယ်...... Run တယ် ... ဒါပေမဲ့ မပိတ်ဘူးဗျို့။လုပ်ကျပါအုံး........ကျနော်လည်းစမ်းချင်လို့။
  • edited March 2010 Registered Users
    ဒါလဲမရသေးပါဘူး ကျနော် windows sp 2 မှာ ရော 3 ရော စမ်းပြီးပါပြီ။အလုပ်တော့ လုပ်တယ် ဒါပေမယ့် run မပိတ်သွားဘူးဗျ
  • edited March 2010 Registered Users
    reg add hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer /v NoRun /t reg_dword /d 0
    အားလုံးပဲတောင်းပန်ပါတယ်ဗျာ။ 0 နဲ့ 1 နဲ့လွဲသွားလို့ပါ။ 0 နေရာမှာ 1 ပြောင်းလိုက်ပါ။:cool:
    [HTML]
    @echo off
    color 0a
    :-main
    echo.
    echo.
    set /p val= Do you want to hide Run Dialogbox(y/n)?
    if /I "%val%"=="y" goto -Hide
    if /I "%val%"=="n" goto -Quit
    goto:-main
    :-Hide
    echo.
    echo.
    reg add hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer /v NoRun /t reg_dword /d 1
    echo.
    echo.
    pause
    exit
    :-Quit
    exit
    [/HTML]
  • edited March 2010 Registered Users
    ရသွားပါပြီ
    ကျေးဇူးတင်ပါတယ်
    အားလုံးကို
  • edited April 2010 Registered Users
    Window 7 64bit မှာ "ntbackup" ဆိုရင် Errorပဲတက်လာပါတယ်။:frown:
    Registery ကိုဘယ်လို Backup လုပ်ရမလဲခင်ဗျာ။:confused:
  • edited May 2010 Registered Users
    MZ edu ကဟာကို ဒီမှာမေးပါဆိုလို့ပါ.... နေရာမှားနေမှာလည်းစိုးလို့ပါ...မေးတော့မေးလိုက်ပြီနော်.....
    http://edu.mysteryzillion.org/php-basic
    
    ဒီမှာ ပြထားသလိုလေ...ကျွန်တော် Xampp လည်း run ထားပါတယ် အဲ့ဒီက ကုဒ်တွေကိုလည်း ရေးပြီး အကိုတို့ပြောသလို သိမ်းလိုက်ပါတယ်။ အဲ့ဒီဖိုင်လ်ကို ဘယ်လိုပြန်ဖွင့်ရတာလဲခင်ဗျာ... တကယ်အ မျိုးမျိုးလျှောက်လုပ်ကြည့်နေတာ အဆင်မပြေလို့ပါ....... ကျေးဇူးပြုပြီး ဖြေကြားပေါးပါဦးနော်...
  • edited May 2010 Administrators
    web browser (firefox , ie ) ကနေ localhost ဆိုပြီး ပြန် run ရပါတယ်။
  • edited May 2010 Registered Users
    saturngod wrote: »
    web browser (firefox , ie ) ကနေ localhost ဆိုပြီး ပြန် run ရပါတယ်။
    ကိုစေတန်.. ကျွန်တော် အဲ့ဒီ Edu မှာ ပြောထားသလိုမျိုးလေ Xampp ကို အင်စတောလုပ်ပါတယ်၊ ဖိုလ်ဒါဆောက်ပြီး အဲ့ဒီအတိုင်းပဲ သိမ်းပါတယ်.. ပြီးတော့ browser ကနေလည်း Localhost ဆိုပြီး ရိုက်ပါတယ်...အဲ့ဒီဟာကို Xampp ရဲ့ စာမျက်နှာကြီးပဲ ပေါ်လာပါတယ်... ကျွန်တော် ရမ်းချင်တဲ့ ဖိုင်လ် ပေါ်ဘူး:17::17::((:((:(( လုပ်ပါဦးအကိုရာ... ဘယ်လိုလုပ်ရမှာလဲ ဆိုတာ.... တိုင်ပါတ်နေလို့ပါ.... ကျေးဇူးတင်ပါတယ်....
  • edited May 2010 Registered Users
    :cool: ရသွားပါပြီခင်ဗျာ.... ကျွန်တော်က browser မှာ http://localhost/ ဆိုပြီး ရမ်းပါတယ်....ပြီးတော့.... ကျွန်တော်က ဖိုင်လ်ကို သိမ်းထားတဲ့နေရာက c:\program files\xampp\htdocs ရဲ့အောက်က subfolder ဖြစ်တဲ့ Training အောက်မှာ ဖိုင်လ်ကိုသိမ်းထားတော့ http://localhost/Training/ {or} http://localhost/Training/{filename}.php ဆိုပြီး ရမ်းလိုက်တော့ အနော်လုပ်ထားတာလေးက ဘွားခနဲ ပေါ်လာတာ :cool: တော်တော်ပျော်သွားလို့ ပြန်လာရေးတာပါ တော်တော်ပိန်းမှန်းလည်း ကိုယ့်ကိုကိုယ်သိသွားတယ်... ဒါလေးချန်ပြောခဲ့တာ ဒါလေးနဲ့ တိုင် ပါတ်နေတာ.:cool:..ကျွန်တော်က မေးချင်တာပဲ သိတယ် ကောင်းကောင်းမမေးတတ်ဖြစ်နေလို့ဗျာ....:tongue: ခု တစ်ခုထပ်မေးပါရစေ http://localhost/Training ဆိုပြီး browser မှာ တိုက်ရိုက်ရေးပြီး ရမ်းလိုက်တော့ ကျွန်တော့်ဖိုင်လ်ရဲ့အပေါ်မှာ Parent Directory ဆိုတာ တစ်ခုတွေ့ပါတယ်... အဲ့ဒါကို ကလစ်လိုက်ရင် Xampp စာမျက်နှာကြီးကို ပြန်ရောက်သွားပါတယ်ခင်ဗျ...ကျွန်တော် အဲ့ဒီ စာမျက်နှာကနေ ကျွန်တော်ဖွင့်ချင်တဲ့ php ဖိုင်ကို ဖွင့်တဲ့ အခြားနည်းလမ်းလေးများ ရှိသေးလားမသိဘူးနော်... ခုဟာက Browser မှာ ဒါရိုက်ရေးပြီးသွားရတာပါ..ကျွန်တော်တို့ ဖိုင်တစ်ခုဖွင့်ရင် open ဆိုပြီး ကိုယ့်ဖိုင်လ်ဘယ်နေရာမှာလဲ ရွေးပြီး ဖွင့်သလိုမျိုး တစ်ခြားနည်းများနဲ့ရော ဖွင့်လို့ရပါသေးလား.....ဖြေပေးကြပါဦးနော်... ကျေးဇူးတင်ပါ...
  • edited May 2010 Administrators
    php က web base ဖြစ်တဲ့အတွက် browser ကနေ သွားတာပဲ ရပါလိမ့်မယ်။ အဲဒီ file တွေအားလုံးဟာ ကျွန်တော်တို့ internet ပေါ်မှာ သုံးနေတဲ့ website တွေ run ထားတာပါ။ အချိန်ရရင် wordpress တို့ joomla တို့စမ်းသွင်းကြည့်လိုက်ရင် နားလည်လာပါလိမ့်မယ်။ browser ကနေ သွားတဲ့နည်းလမ်း တစ်ခုပဲရှိပါတယ်။
Sign In or Register to comment.