မင်္ဂလာပါ!

လှိုက်လှဲစွာကြိုဆိုပါသည်။ ယခု ပထမဆုံးအကြိမ် ရောက်ဖူးခြင်းဖြစ်ပါသလား? ဝင်ရောက် ဆွေးနွေး မေးမြန်းလိုပါလျှင် အောက်တွင်ဖော်ပြထားသော button များမှတဆင့် ဝင်ရောက် ဆွေးနွေးနိုင်သကဲ့သို့ အဖွဲ့ဝင်အသစ်အနေဖြင့်လည်း လျှောက်ထားနိုင်ပါတယ်။

MYSTERY ZILLION တွင် English သို့မဟုတ် Unicode ဖြင့်သာ အသုံးပြုခွင့်ရှိသည်။ ဇော်ဂျီ ၊ ဧရာ စသည်တို့ကို အသုံးပြုခွင့် မရှိ။ Unicode fonts များမှာ Mon3,Yunghkio, Myanamr3 စသည်များ အသုံးပြုနိုင်သည်။ Unicode Guide ကို ဒီမှာ Download ချပါ။ Zawgyi to Unicode Converter
Don't share ebook or software if nobody request. You can find free book websites on here. We are welcome for discussion or asking question instead.

PHP Web Programming

13»

မှတ်ချက်များ

  • nwenwe
    edited October 2008 Registered Users
    cm17 wrote: »
    ဒီ error က connection အစမှာကို ပြသနာတက်နေတာဗျ...
    mysql_connect မှာ မှားနေတာ....
    mysql_connect('servername','user','password');
    password မပေးထားပဲ password ထည့်မိတာများလား.... :39:
    ပြန်စစ်ကြည့်ပြီး .. လုပ်ကြည့်ပါဦး...
    ဒီနေရာမှာ တစ်ယောက်တိုးလာတာတော့ ၀မ်းသာလိုက်တာ :D


    :)ဖြေပေးတာအရမ်းကျေးဇူးတင်ပါတယ်။:)
    password မှာဘာမှမထည့်ထားပါဘူး။
    [PHP]
    <?php
    // Connects to your Database
    mysql_connect("localhost", "root", " ") or die(mysql_error());
    mysql_select_db(" new ") or die(mysql_error());

    //This code runs if the form has been submitted
    if (isset($_POST)) {

    //This makes sure they did not leave any fields blank
    if (!$_POST | !$_POST | !$_POST ) {
    die('You did not complete all of the required fields');
    }

    // checks if the username is in use
    if (!get_magic_quotes_gpc()) {
    $_POST = addslashes($_POST);
    }
    $usercheck = $_POST;
    $check = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username = '$usercheck'")
    or die(mysql_error());
    $check2 = mysql_num_rows($check);

    //if the name exists it gives an error
    if ($check2 != 0) {
    die('Sorry, the username '.$_POST.' is already in use.');
    }

    // this makes sure both passwords entered match
    if ($_POST != $_POST) {
    die('Your passwords did not match. ');
    }

    // here we encrypt the password and add slashes if needed
    $_POST = md5($_POST);
    if (!get_magic_quotes_gpc()) {
    $_POST = addslashes($_POST);
    $_POST = addslashes($_POST);
    }

    // now we insert it into the database
    $insert = "INSERT INTO users (username, password)
    VALUES ('".$_POST."', '".$_POST."')";
    $add_member = mysql_query($insert);
    ?>


    <h1>Registered</h1>
    <p>Thank you, you have registered - you may now login</a>.</p>
    <?php
    }
    else
    {
    ?>


    <form action="<?php echo $_SERVER; ?>" method="post">
    <table border="0">
    <tr><td>Username:</td><td>
    <input type="text" name="username" maxlength="60">
    </td></tr>
    <tr><td>Password:</td><td>
    <input type="password" name="pass" maxlength="10">
    </td></tr>
    <tr><td>Confirm Password:</td><td>
    <input type="password" name="pass2" maxlength="10">
    </td></tr>
    <tr><th colspan=2><input type="submit" name="submit" value="Register"></th></tr> </table>
    </form>

    <?php
    }
    ?>
    [/PHP]
    ဒီ program ပါ။ ဘာမှားနေလဲ။ ဖြေပေးပါဦးနော်။:((:((
  • edited October 2008 Registered Users
    nwe wrote: »

    password မှာဘာမှမထည့်ထားပါဘူး။
    [php]
    <?php
    // Connects to your Database
    mysql_connect("localhost", "root", " ") or die(mysql_error());
    mysql_select_db(" new ") or die(mysql_error());
    ?>
    [/php]ဒီ program ပါ။ ဘာမှားနေလဲ။ ဖြေပေးပါဦးနော်။:((:((

    ကျွန်တော်အထင် ပြောရရင် password မှာ whitespace ပါနေလို့ ဗျ....:39:
  • edited October 2008 Registered Users
    nwe wrote: »
    :)ဖြေပေးတာအရမ်းကျေးဇူးတင်ပါတယ်။:)
    password မှာဘာမှမထည့်ထားပါဘူး။
    [php]
    <?php
    // Connects to your Database
    mysql_connect("localhost", "root", " ") or die(mysql_error());
    mysql_select_db(" new ") or die(mysql_error());

    //This code runs if the form has been submitted
    if (isset($_POST)) {

    //This makes sure they did not leave any fields blank
    if (!$_POST | !$_POST | !$_POST ) {
    die('You did not complete all of the required fields');
    }

    // checks if the username is in use
    if (!get_magic_quotes_gpc()) {
    $_POST = addslashes($_POST);
    }
    $usercheck = $_POST;
    $check = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username = '$usercheck'")
    or die(mysql_error());
    $check2 = mysql_num_rows($check);

    //if the name exists it gives an error
    if ($check2 != 0) {
    die('Sorry, the username '.$_POST.' is already in use.');
    }

    // this makes sure both passwords entered match
    if ($_POST != $_POST) {
    die('Your passwords did not match. ');
    }

    // here we encrypt the password and add slashes if needed
    $_POST = md5($_POST);
    if (!get_magic_quotes_gpc()) {
    $_POST = addslashes($_POST);
    $_POST = addslashes($_POST);
    }

    // now we insert it into the database
    $insert = "INSERT INTO users (username, password)
    VALUES ('".$_POST."', '".$_POST."')";
    $add_member = mysql_query($insert);
    ?>


    <h1>Registered</h1>
    <p>Thank you, you have registered - you may now login</a>.</p>
    <?php
    }
    else
    {
    ?>


    <form action="<?php echo $_SERVER; ?>" method="post">
    <table border="0">
    <tr><td>Username:</td><td>
    <input type="text" name="username" maxlength="60">
    </td></tr>
    <tr><td>Password:</td><td>
    <input type="password" name="pass" maxlength="10">
    </td></tr>
    <tr><td>Confirm Password:</td><td>
    <input type="password" name="pass2" maxlength="10">
    </td></tr>
    <tr><th colspan=2><input type="submit" name="submit" value="Register"></th></tr> </table>
    </form>

    <?php
    }
    ?>
    [/php]ဒီ program ပါ။ ဘာမှားနေလဲ။ ဖြေပေးပါဦးနော်။:((:((

    username နဲ့ password ကို ပြန်ဆောက်ကြည့်ပါဦး.. :P။ ဘာတဲ့.. စာလုံးပေါင်းမေ့နေပြီ.. အဲဒါလေး လုပ်ဖို့ ကျန်သွားတယ်ထင်တယ်../ :D
  • edited October 2008 Administrators
    MySQL မှာ user account တစ်ခုဆောက်။ ပြီးရင် ကိုယ်သုံးမယ့် database ကို အဲဒီ user ကို assign လုပ်။ user privilege သတ်မှတ်ပေးလိုက်။ အဲဒါဆိုရမယ်ထင်တယ်။ ဒါမှမဟုတ် root မှာ password ထည့်လိုက်ပေါ့။ အဲဒါဆို phpmyadmi ကိုတော့သွားပြီး config ပြန်လုပ်ရမယ်။
  • nwenwe
    edited October 2008 Registered Users
    database နဲ့ချိတ်လို့ရပြီ။
    ပြောပြပေးတဲ့အကိုအားလုံးကိုကျေးဇူးတင်ပါတယ်။
    ဒါပေမယ့် login ၀င်ရင် password မတူရင်လည်းပေး၀င်နေတယ်။
    ငိုချင်တယ်။ပြသနာကြီးပဲ။ဖြေပေးကြပါဦး။
  • nwenwe
    edited October 2008 Registered Users
    မေးပဲမေးနေရတာအားနာလိုက်တာ။:D
    ူlogin form တော့ WAMP Server မှာအဆင်ပြေသွားပါပြီ။ ရှိပြီးသား website မှာအဲဒီ form ကိုဘယ်လိုသွားချိတ်ရလဲမသိလို့ပါ။ ကူညီကြပါဦးနော်။:77::77:

  • edited October 2008 Registered Users
    nwe wrote: »
    မေးပဲမေးနေရတာအားနာလိုက်တာ။:D
    login form တော့ WAMP Server မှာအဆင်ပြေသွားပါပြီ။ ရှိပြီးသား website မှာအဲဒီ form ကိုဘယ်လိုသွားချိတ်ရလဲမသိလို့ပါ။ ကူညီကြပါဦးနော်။:77::77:

    အခုလုပ်ထားတဲ့ database တွေ table တွေကို site ရဲ့ cpanel {user control panel} မှာ သွားပြီး ဆောက်... ပြီးရင် .... database ပြန်ချိတ်ပေါ့...
    localhost မဟုတ်တော့ဘဲ သူ့ ရဲ့ server နဲ့ ချိတ်ပေ့ါ..
    သေချာတော့မသိပါဘူး... စမ်းကြည့်ပါလား... ဘာဖြစ်မလဲ သိချင်လို့ :D
    စကားမစပ် အစ်မ database ချိတ်တာ ဘယ်လို အဆင်ပြေသွားလဲဗျ ...
  • nwenwe
    edited October 2008 Registered Users
    cm17 wrote: »
    အခုလုပ်ထားတဲ့ database တွေ table တွေကို site ရဲ့ cpanel {user control panel} မှာ သွားပြီး ဆောက်... ပြီးရင် .... database ပြန်ချိတ်ပေါ့...
    localhost မဟုတ်တော့ဘဲ သူ့ ရဲ့ server နဲ့ ချိတ်ပေ့ါ..
    သေချာတော့မသိပါဘူး... စမ်းကြည့်ပါလား... ဘာဖြစ်မလဲ သိချင်လို့ :D
    စကားမစပ် အစ်မ database ချိတ်တာ ဘယ်လို အဆင်ပြေသွားလဲဗျ ...

    ကျေးဇူးပဲနော် ။ တိို့ site မှာစမ်းကြည့်လိုက်ဦးမယ်။
    database က cm17 ပြောသလို whitespace ပါနေလို့ချိတ်လို့မရတာပါ။

  • nwenwe
    edited October 2008 Registered Users
    cpanel မှာ file ရော database ရော အားလုံးတင်ပြီး စမ်းကြည့်တာ run လို့တော့ရနေပြီ။
    ဒါပေမယ့် login file တစ်နေရာက ဒီ error တက်နေတယ်။ ကူညီပါဦးနော်။
    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/shweyi/public_html/login2.php:1) in /home/shweyi/public_html/login2.php on line 63

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/shweyi/public_html/login2.php:1) in /home/shweyi/public_html/login2.php on line 64

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/shweyi/public_html/login2.php:1) in /home/shweyi/public_html/login2.php on line 67
    :77::77::77:
  • emoemo
    edited October 2008 Registered Users
    နည်းနည်းအကြံပြုချင်ပါတယ်
    ခုနက code မှာ db connect ကို ရေးထားတာ ရေရှည်မှာ ဒုက္ခရောက်နိုင်ပါတယ်
    အဲဒီလို ရေးမယ်အစား

    // $username = "root";
    // $password = "";
    // $database = "dbname";
    // $server = "127.0.0.1";

    mysql_connect($server, $username, $password);




    အဲဒီလိုဆိုရင် ကောင်းမယ်ထင်ပါတယ်
    အဲဒါကို dbconnect.php လို့ သိမ်းပြီး database နဲ့ connect လုပ်ထားတဲ့ page တိုင်းမှာ
    Include "dbconnect.php" ဆိုပြီး ခေါ်ထားရင်ပိုတောင်ကောင်းသွားမှာပါ ....
  • edited October 2008 Registered Users
    emo wrote: »
    ခုနက code မှာ db connect ကို ရေးထားတာ ရေရှည်မှာ ဒုက္ခရောက်နိုင်ပါတယ်
    အဲဒီလို ရေးမယ်အစား
    // $username = "root";
    // $password = "";
    // $database = "dbname";
    // $server = "127.0.0.1";
    mysql_connect($server, $username, $password);
    အဲဒီလိုဆိုရင် ကောင်းမယ်ထင်ပါတယ်
    ဘာကြောင့်လဲ ခင်ဗျာ့... server, user, password, ကို Var နဲ့ ရေးထားတာနဲ့ ရိုးရိုးရေးတာ ဘာကွာလဲခင်ဗျာ့ ... :39:
    အဲဒါကို dbconnect.php လို့ သိမ်းပြီး database နဲ့ connect လုပ်ထားတဲ့ page တိုင်းမှာ
    Include "dbconnect.php" ဆိုပြီး ခေါ်ထားရင်ပိုတောင်ကောင်းသွားမှာပါ ....
    ဟုတ်ပါတယ် .. include နဲ့ ခေါ်သုံးတာက ပိုကောင်းတယ်ခင်ဗျာ့... ပြင်စရာရှိရင် တစ်ခုပဲ ပြင်ရတာပေါ့.. ကျွန်တော့်လဲ include နဲ့ပဲရေးတယ်... ကျွန်တော့်ရဲ့ရှေ့ ပို့စ် (အရင်) တွေရဲ့ code {error} မှာတွေ့ မယ်ထင်တယ် :D
  • edited October 2008 Registered Users
    ကျွန်တော်က php ကိုခုမှစလုပ်တာပါ...

    အကိုတို့ပြောသလို ကျွန်တော် က php ကို wamp server install လုပ်ပီးသွားပီ...

    ဒါပေမဲ့ notepad မှာ ရေးပြီး test.php ဆိုပြီး filename ပေးလိုက်တယ်...

    အကိုတို့ပြောတဲ့ http://localhost/filename.php ဆိုတာ ကို

    http://c:/wamp/test.php ဆိုပြီး
    browser ရဲ့ addressbar မှာ ထည့် run လိုက်တာအဆင်မပြေဘူးဗျ...
    run ကြည့်တာမရဘူးဖြစ်နေတယ် ကူညီပါအုံးအကို...
  • edited October 2008 Registered Users
    ဟုတ်သေးဘူးလေ .... :) တစ်ခုခုလွဲနေတယ်
    wamp ကို install လုပ်ထားတဲ့ Folder ထဲမှာ www ဆိုတဲ့ folder ရှိတယ် ။ အဲ့ဒီ folder ထဲကို test.php ဖိုင်ကိုထည့်ထားနော်။
    brower မှာခေါ်ရင် http://localhost/test.php လို့ရိုက်ပြီးခေါ်ရမှာ :)

    အဆင်ပြေပါစေ
    cfox21

    *******************************************************************************
    ဟဲ့ csharp.crazier လား ... ဘယ်သူလဲ ... အပေါ်ကမေးထားတဲ့မေးခွန်းက ဘယ်ရောက်သွားတာလဲ ... :) ဖျက်လိုက်တာလား ... မသိတဲ့သူကြည့်ရင် နာတစ်ယောက်ထဲ စကားပြောနေသလိုဖြစ်နေပြီကော ... နေရာရွှေ့လိုက်တာလား ... နေရာရွေ့ရင်လဲ နှစ်ခုလုံးရွေ့တာဟုတ်ဘူး ... အခုတော့ ငါ့နှယ် .. အူကြောင်ကြောင်နဲ့ ... :)
  • edited October 2008 Registered Users
    ကျွန်တော် php run ရတာ ရသွားပါပြီ
    အကိုတို့ကိုကျေးဇူးတင်ပါတယ်...
    အကိုတို့ရဲ့ သင်ခန်းစာတွေကိုလိုက်ပြီးသင်ယူဖို့ကြိုးစားပါမယ်...
  • edited October 2008 Registered Users
    ကျေးဇူးပါခင်ဗျာ
    အသေးစိတ်ရှင်းပြလို့
    include() function အကြောင်းရှင်းပြပေးပါလား အကို ကျွန််တော် သိပ်နားမလည်လို့..
  • edited October 2008 Registered Users
    ကျေးဇူးပါခင်ဗျာ
    အသေးစိတ်ရှင်းပြလို့
    include() function အကြောင်းရှင်းပြပေးပါလား အကို ကျွန််တော် သိပ်နားမလည်လို့..

    ကျွန်တော် သိသလောက်၊ နားလည်သလောက်ပြောပြမယ်နော်။
    include ဆိုတာ php file တွေကို page တွေထဲမှာ သုံးတဲ့အခါလွယ်ကူအောင်လုပ်ထားတာပါ။
    ဥပမာလေး ရေးပြမယ်
    // return.php
    [COLOR=#0000bb]<?php
    
    $var [/COLOR][COLOR=#007700]= [/COLOR][COLOR=#dd0000]'PHP'[/COLOR][COLOR=#007700];
    
    [/COLOR][COLOR=#0000bb]?>
    
    
    [/COLOR][COLOR=#000000]// testreturns.php
    [COLOR=#0000bb]<?php
    
    [/COLOR][COLOR=#007700]include ([/COLOR][COLOR=#dd0000]'return.php'[/COLOR][COLOR=#007700]);
    
    echo [/COLOR][COLOR=#0000bb]$var[/COLOR][COLOR=#007700]; [/COLOR][COLOR=#ff8000]// prints 'PHP'
    [/COLOR][COLOR=#ff8000]
    [/COLOR][COLOR=#0000bb]?>[/COLOR] [/COLOR]
    
    ဒီ ဥပမာမှာဆိုရင် testreturns.php ကနေပြီးတော့ "PHP" ဆိုတာကို ရိုက်ပြလိမ့်မယ်။ ဘာလို့လဲဆိုတော့ include() command ကို သုံးပြီး return.php ကို ခေါ်ထားတယ်လေ။ အဲ့ထဲက variable ကိုရိုက်ပြလိုက်တာ။ အဲ့တော့ ကျွန်တော်တို့က return.php မှာ error တက်ရင် return.php ကိုပြင်ရုံပဲလေ။ ပိုလွယ်သွားတာပေါ့။
    include() နဲ့အတူ include_once() ဆိုတာလည်း ရှိသေးတယ်။ တစ်ချို့ကကျတော့ require() ကို သုံးကြတယ်။ ဘာကွာလဲဆိုတော့ include က error မတက်ဘူး။ require က ကိုယ်သုံးတဲ့ file မရှိဘူးဆိုရင် error တက်တယ်။
    :D :D :D အဲလောက်ပဲ သိတော့တယ်။
  • edited October 2008 Registered Users
    I write as u teach but i can't run ..
    How am I do....
    I test as u told http://localhost/filename.php
    BUt show "The page can't display"
    How am i do????????????????
    pls instuct me !!!!!!!!


    Blace Rose
  • nwenwe
    edited October 2008 Registered Users
    error ကိုစိတ်ညစ်တာနဲ. PHP ကိုဆက်မလုပ်ဖြစ်ဘူး။:39:
    ဒီနေ့တော. login form ပြင်ကြည့်တာ နဲနဲ အဆင်ပြေသွားတယ်။:)
    $hour = time() + 3600;
    setcookie(ID_my_site, $_POST, $hour);
    setcookie(Key_my_site, $_POST, $hour);
    အဲဒီ တွေဖျက်ပစ်လိုက်တော့ လိုချင်တဲ့ ဖိုင်ရောက်သွားတယ်။
    ရှင်းပြပေးပါဦးနော်။ cookie ကရော ဘယ်လိုအသုံး၀င်လဲဆိုတာလေးပါနော်။:D:D

  • edited October 2008 Registered Users
    nwe wrote: »
    error ကိုစိတ်ညစ်တာနဲ. PHP ကိုဆက်မလုပ်ဖြစ်ဘူး။:39:
    ဒီနေ့တော. login form ပြင်ကြည့်တာ နဲနဲ အဆင်ပြေသွားတယ်။:)
    $hour = time() + 3600;
    setcookie(ID_my_site, $_POST, $hour);
    setcookie(Key_my_site, $_POST, $hour);
    အဲဒီ တွေဖျက်ပစ်လိုက်တော့ လိုချင်တဲ့ ဖိုင်ရောက်သွားတယ်။
    ကျွန်တော်လည်း အဲ့လိုမျိုးဖြစ်ဘူးတယ်။ ဘာလို့လဲဆိုတော့ setcookie ကိုလေ <html>နဲ့ <head> တွေပြီးတော့မှ သွားရေးမိလို့လေ။ ကျွန်တော်က ဘယ်လိုလုပ်လိုက်လဲဆိုတော့ setcookie ဆိုတဲ့ command ကိုအရင်သုံးလိုက်တယ်။ ပြီးတော့မှ <html><head> စသဖြင့် ရေးလိုက်တယ်။ အဲ့လိုတစ်ခေါက်လောက် စမ်းကြည့်လိုက်ပါလား။

    PHP ကိုတော့ စိတ်မညစ်ပါနဲ့ဗျာ။ ဆက်သာလုပ် မှားတော့လဲ ဘာဖြစ်လဲ နောက်တစ်ခါဒါမျိုးထပ်မမှားတော့ဘူးပေါ့။ :) :) :)
    nwe wrote: »

    cookie ကရော ဘယ်လိုအသုံး၀င်လဲဆိုတာလေးပါနော်။:D:D

    cookie ကိုကျတော့ ကျွန်တော်တို့က user တွေရဲ့ data တွေကို Local မှာသိမ်းထားချင်တဲ့အခါမှာ သုံးလေ့သုံးထရှိပါတယ်။ ဒါပေမယ့် တကယ်လို့ browser မှာ cookie ကို ပိတ်ထားမယ်ဆိုရင်တော့ အလုပ်မဖြစ်ဘူးပေါ့။ များသောအားဖြင့်တော့ cookie သုံးတဲ့ site တွေမှာဆိုရင်တော့ cookie ကို ဖွင့်ထားပေးဖို့ message ပေးထားလေ့ရှိပါတယ်။
    နောက်ပြီး cookie က local မှာရှိတာဆိုတော့ user က manual သွားဖျက်ရင်လည်း ပျက်သွားနိုင်တယ်။
    setcookie ဆိုတာကတော့ cookie ကို assign လုပ်ဖို့အတွက်သုံးတဲ့ command ပါ။ ဒီ command နဲ့အတူတွဲသုံးတဲ့ parameter တွေ ၇ မျိုးလောက်ရှိတယ်။
    ဒါပေမယ့် ကျွန်တော်ကတော့ အကုန်လုံးမသိဘူး။ :D အကုန်လုံးလည်း မသုံးဖူးဘူးလေ။ :D
    ကျွန်တော် အများဆုံးသုံးဖြစ်တာကတော့ name ရယ်၊ value ရယ်၊ expire ရယ်ဆိုတာပါ။
    အဲ့ဒါတွေကိုတော့ nwe လည်း သိမယ်ထင်ပါတယ်နော်။ ဒါကြောင့် ရှင်းမပြတော့ဘူး :D

    အဓိကကတော့ cookie ကို login ၀င်ထားလား၊ ၀င်မထားဘူးလား စစ်ချင်တဲ့အခါမျိုးမှာ သုံးလေ့သုံးထရှိပါတယ်။
  • edited October 2008 Administrators
    cookies ကိုတော့ ကျွန်တော်တို့ remember me တို့နေရာမှာ အဓိက အသုံးပြုတယ်။ Remember me လုပ်ထားရင် cookies နဲ့ အဲဒီ user login ဝင်ပြီးကြောင်းမှတ်ထားမယ်လေ။ တကယ်လို့မှ Remember Me မမှတ်ထားရင်တော့ ကျွန်တော်တို့တွေ Sessions ကို အသုံးပြုကြတာများပါတယ်။
  • nwenwe
    edited November 2008 Registered Users
    :77:files upload system အကြောင်းသိချင်လို့ပါ။:5:
  • emoemo
    edited November 2008 Registered Users
    uploadfile ဆိုတဲ့နေရာမှာ ကိုယ့် form ထဲက upload file ရဲ့ နာမည်အတိုင်းပြောင်းထည့်လိုက်ပါ
    ဒီ code မှာ က image resize code ပါ ပါနေလို့ php ရဲ့ default tmp_name folder ထဲ
    အရင်ထည့် ပြီးမှ . ကိုယ့် server ထဲ့ က ကိုယ်ထည့်ချင်တဲ့ directory ထဲ ကိုထည့်တာပါ ..
    ကျွန်တော်က တော့ pic folder ထဲထည့် ထားပါတယ်
    PHP မှာ က default upload folder အနေနဲ့ က tmp_name ထဲကို သွားပါတယ်
    အဲဒါကိုလဲ php.ini မှာ သွားပြင်လို့ရပါတယ် .. အရင်ဆုံး Localhost ထဲမှာ စိတ်ကြိုက်စမ်းကြည့်ပါ...


    [PHP]<?php
    if (isset($_POST)) {
    // This is the temporary file created by PHP
    $uploadedfile = $_FILES;

    if ($uploadedfile){
    // Create an Image from it so we can do the resize
    $src = imagecreatefromjpeg($uploadedfile);

    // Capture the original size of the uploaded image
    list($width,$height)=getimagesize($uploadedfile);

    // For our purposes, I have resized the image to be
    // 600 pixels wide, and maintain the original aspect
    // ratio. This prevents the image from being "stretched"
    // or "squashed". If you prefer some max width other than
    // 600, simply change the $newwidth variable
    $newwidth=260;
    $newheight=($height/$width)*260;
    $tmp=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight);

    // this line actually does the image resizing, copying from the original
    // image into the $tmp image
    imagecopyresampled($tmp,$src,0,0,0,0,$newwidth,$newheight,$width,$height);

    // now write the resized image to disk. I have assumed that you want the
    // resized, uploaded image file to reside in the ./images subdirectory.
    $filename = "pic/". $_FILES;
    imagejpeg($tmp,$filename,100);

    imagedestroy($src);
    imagedestroy($tmp); // NOTE: PHP will clean up the temp file it created when the request
    // has completed.
    }
    }
    ?>[/PHP]
  • nwenwe
    edited November 2008 Registered Users
    ကိုemo တင်ပေးတာက image upload လား။
    ကျေးဇူးတင်ပါတယ်။
    ်file type များများ တင်လို့ရမယ့် script လဲလိုချင်လို့ပါ။
  • edited December 2008 Registered Users
    အော် မောင်စေတန်လေးလည်း အစဆိုပြီ စသွားပါတယ် ဒါပေမယ့် နောက်ပိုင်းဆက်မလာတော့ဘူး ကိုပီဟက်ပီ လည်း ဖြေပေးပါတယ် မေးတဲ့မေးခွန်းများပဲတက်လာတော့တယ် တော်ပြီ ကျွန်တော့်ဟာ ကျွန်တော် w3school မှာပဲတက်တော့မယ်
  • edited December 2008 Registered Users
    client.html အတွက်
    <html>
    <body>
    <form name="myForm" action="server.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file" name="myfile" /><br>
    <input type="submit" value="Upload">
    </form>
    </body>
    </html>
     
     
    

    server.php အတွက်
    [php]
    <?php
    $fHandler = $_FILES["myfile"];
    //$fHandler = 'newFileName.exe'; //if you want the file with new name on server
    $upLoadDir="";
    print_r($fHandler);
    if(uploadFile($fHandler,$upLoadDir)) echo "Your file has been uploaded"; else echo "Fail to upload!";
    /* $fHandler = $_FILES["file"];
    $fHandler = 'newFileName';
    $overwrite=TRUE (to overwrite existing)
    return = TRUE (if success)
    */
    function uploadFile($fHandler,$upLoadDir,$overwrite=TRUE){
    $return = null;
    if($upLoadDir=="") $upLoadDir=".";
    $ary = explode('/',$upLoadDir);
    $ary = array_unique($ary);
    $optmAry = array();
    foreach( $ary as $tmp ){
    if($tmp!='') array_push($optmAry,$tmp);
    }
    $upLoadDir = implode("/",$optmAry)."/";
    if( file_exists($upLoadDir.$fHandler["name"]) && $overwrite==FALSE ){
    $return = FALSE;
    }else{
    $return = TRUE;
    @copy($fHandler[";tmp_name"],$upLoadDir.$fHandler["name"]) or $return = FALSE;
    }
    return $return;
    }
    ?>
    [/php]
    ကျတော်စမ်းကြည့်ပီးမှ တင်လိုက်တာ .. ဘာဖိုင်ဖြစ်ဖြစ်ရပါတယ် .. file size ကတော့ server config ထက်ပိုမရဘူးပေါ့ အများအားဖြင့် 2MB အများဆုံးထင်တယ် .. file ကို server ပေါ်ရောက်တဲ့အခါ နာမည်အသစ်နဲ့ဖြစ်ချင်ရင် $fHandler = 'newFileName.ext'; ဘာညာကြိုလုပ်ထားပေါ့ ..
    nwe wrote: »
    ကိုemo တင်ပေးတာက image upload လား။
    ကျေးဇူးတင်ပါတယ်။
    file type များများ တင်လို့ရမယ့် script လဲလိုချင်လို့ပါ။
  • edited December 2008 Registered Users
    ကျွန်တော် PHP နဲ့ ပတ်သတ်လို့ မေးခွန်းတခုလောက်မေးချင်ပါတယ် ခင်ဗျာ..
    Database မှာ UTF8_Unicode နဲ့သိမ်းထားတဲ့ Data တွေကို ခေါ်တင်လိုက်တဲ့ အခါ မှာ ??? တွေ ဖြစ်သွားတယ် ခင်ဗျ ..
    အဲဒါ ဘယ် လိုရေးသားရမယ် ဆိုတာ ကိုရှင်းပြပေးစေချင်ပါတယ် ...
  • edited December 2008 Administrators
    chitminyu wrote: »
    ကျွန်တော် PHP နဲ့ ပတ်သတ်လို့ မေးခွန်းတခုလောက်မေးချင်ပါတယ် ခင်ဗျာ..
    Database မှာ UTF8_Unicode နဲ့သိမ်းထားတဲ့ Data တွေကို ခေါ်တင်လိုက်တဲ့ အခါ မှာ ??? တွေ ဖြစ်သွားတယ် ခင်ဗျ ..
    အဲဒါ ဘယ် လိုရေးသားရမယ် ဆိုတာ ကိုရှင်းပြပေးစေချင်ပါတယ် ...
    mysql_query("SET NAMES 'utf8'");

    ဆိုတာလေး ထည့်ပေးရပါမယ်။ ဒါမှသာ utf-8 က data တွေ ထုတ်လို့ အဆင်ပြေမှာပါ။ နောက်ပြီးတော့
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

    ဆိုပြီး HTML ရဲ့ head မှာ ထည့်ထားပေးဖို့ လိုပါတယ်။
  • edited December 2008 Registered Users
    ကူညီ ပြီးဖြေရှင်းပေးကျပါအုံး :106:phpMyAdmin မှာ new database ကို create လုပ်ချင်လို့ပါ.. တခြားသော user များက script နဲ့ ပိတ်ထားပါတယ်:13:
    ပေါ်နေတာကတော့ No Privileges လို့ဆိုပြီးတော့ဖြစ်ပါတယ် ဘယ်လိုနည်းလမ်းများ ရှိပါသလဲ ..
    ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲဆိုတာမသိလို့ ပါ.. :13: ကူညီပါအုံးwarning.gif
    1.jpg
  • edited December 2008 Administrators
    kzthet wrote: »
    ကူညီ ပြီးဖြေရှင်းပေးကျပါအုံး :106:phpMyAdmin မှာ new database ကို create လုပ်ချင်လို့ပါ.. တခြားသော user များက script နဲ့ ပိတ်ထားပါတယ်:13:
    ပေါ်နေတာကတော့ No Privileges လို့ဆိုပြီးတော့ဖြစ်ပါတယ် ဘယ်လိုနည်းလမ်းများ ရှိပါသလဲ ..
    ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲဆိုတာမသိလို့ ပါ.. :13: ကူညီပါအုံးwarning.gif
    1.jpg
    အဲဒါကတော့ hosting ကနေ database ဆောက်ရပါတယ်... phpmyadmin ကနေ ဆောက်ခွင့်မ၇ိှပါဘူး... database တွေကို ထိန်းချုပ်ဖို့အတွက်သာ phpmyadmin အသုံးပြုလို့ရတာပါ။ အသုံးပြုထားတဲ့ hosting မှာ new database ဆောက်ဖို့ပါပါတယ်... တချက်လောက် ရှာကြည့်လိုက်ပါ
  • edited December 2008 Registered Users
    ကို saturngod ကို အထူတလည် ကျေးဇူးတင်ရှိပါတယ်....:D:D
    မေးထားတာ က help မှာ ဖြေမယ့်လူမရှိတာကြောင့် ကို saturngod ကြီးရှိရာ post ကိုတင်လိုက်ရချင်းဖြစ်ပါတယ် ခွင့်လွတ်ပေးပါ
    ကို saturngod ပြောဆိုချက်အရ hosting site ရဲ့ Cpanel မှာပဲ လုပ်ဆောင် ရမယ့် သဘော ဖြစ်နေတော့ code ကနေကော ထိန်းချုပ်တာမဖြစ်နိုင်ဘူးလား
    နောက်တချက် က user privileges ကို ဖျောက်တာကောမဖြစ်နိုင်ဘူးလား ခင်ဗျား :106::106:
    အကျယ်တ၀င့်လေးဖြေကြားပေးစေချင်ပါတယ် :106: :106:
  • edited December 2008 Registered Users
    ကျေးဇူးအထူးအတင်ရှိပါတယ် အကို စေတန် ခင်ဗျာ ..
    နည်းနည်းလောက် ထပ်မံရှင်းပြပေးစေချင်ပါတယ် အကို ...
    ဥပမာ ... Select * from post ပဲထားပါတော့ ...
    Post ထဲမှာ Field 2 ခုပဲ ပါတယ် ထားပါတော့ id နဲ့ Post ...
    အဲဒီ Post Field ထဲကို unicode နဲ့ရေးထားတယ်.. Database ရဲ့ collection တွေ အားလုံးကလဲ utf8_unicode_ci တွေချည်းပဲ ..
    အဲဒါ ကို php နဲ့ပြန်ခေါ်တင်ရင် ??? တွေဖြစ်နေပါတယ် .. အကို
    ကျွန်တော် က နည်းနည်း ဒုံးဝေးလို့ အသေးစိတ် ရှင်းပြစေချင်ပါတယ် ... အကို
  • wayway
    edited December 2008 Registered Users
    I can't download from mediaifire. :((
    So could you upload again at zshare (or) ifile?

    Thanks you so much for this topic.
    I'm a newbie in PHP programming.
    phpcrazy wrote: »
    ဖြစ်တတ်ပါတယ်။ ကျွန်တော်လည်း စာအုပ်ထဲက Copy and paste လုပ်ပြီးဒီလိုပဲစမ်းကြည့်တာ error တက်ဖူးပါတယ်။ တော်တော်လေးကိုရွာလည်သွားတယ်ဗျာ :66:

    ဒီစာအုပ်လေး Download လုပ်လိုက်ပါလား

    ပြီးရင်စာအုပ်အထဲကအတိုင်းလိုက်လုပ်ကြည့်ပြီး ဒီမှာပြန်ဆွေးနွေးရအောင်ဗျာ :103:
  • edited December 2008 Administrators
    kzthet wrote: »
    ကို saturngod ကို အထူတလည် ကျေးဇူးတင်ရှိပါတယ်....:D:D
    မေးထားတာ က help မှာ ဖြေမယ့်လူမရှိတာကြောင့် ကို saturngod ကြီးရှိရာ post ကိုတင်လိုက်ရချင်းဖြစ်ပါတယ် ခွင့်လွတ်ပေးပါ
    ကို saturngod ပြောဆိုချက်အရ hosting site ရဲ့ Cpanel မှာပဲ လုပ်ဆောင် ရမယ့် သဘော ဖြစ်နေတော့ code ကနေကော ထိန်းချုပ်တာမဖြစ်နိုင်ဘူးလား
    နောက်တချက် က user privileges ကို ဖျောက်တာကောမဖြစ်နိုင်ဘူးလား ခင်ဗျား :106::106:
    အကျယ်တ၀င့်လေးဖြေကြားပေးစေချင်ပါတယ် :106: :106:
    hosting တွေက cpanel ကနေ database တွေ ခွဲဝေပေးထားတာပါ။ အဲဒီအတွက် mysql မှာလည်း user name တစ်ခု ထားရှိပါတယ်။ အဲဒီ user name က hosting ရဲ့ MYSQL မှာ administrator မဟုတ်ဘူးလေ။ privillage နဲ့ database ဆောက်ခွင့်ပိတ်ထားမှာပဲ။ နောက်ပြီး ကိုယ်ဆောက်ထားတဲ့ table တွေပဲ မြင်ရလိမ့်မယ်။ database ဆောက်ကိုတော့ cpanel ကနေပဲ ထိန်းချုပ်ခွင့်ရှိတာများပါတယ်။
  • edited December 2008 Administrators
    chitminyu wrote: »
    ကျေးဇူးအထူးအတင်ရှိပါတယ် အကို စေတန် ခင်ဗျာ ..
    နည်းနည်းလောက် ထပ်မံရှင်းပြပေးစေချင်ပါတယ် အကို ...
    ဥပမာ ... Select * from post ပဲထားပါတော့ ...
    Post ထဲမှာ Field 2 ခုပဲ ပါတယ် ထားပါတော့ id နဲ့ Post ...
    အဲဒီ Post Field ထဲကို unicode နဲ့ရေးထားတယ်.. Database ရဲ့ collection တွေ အားလုံးကလဲ utf8_unicode_ci တွေချည်းပဲ ..
    အဲဒါ ကို php နဲ့ပြန်ခေါ်တင်ရင် ??? တွေဖြစ်နေပါတယ် .. အကို
    ကျွန်တော် က နည်းနည်း ဒုံးဝေးလို့ အသေးစိတ် ရှင်းပြစေချင်ပါတယ် ... အကို
    ကျွန်တော် database နဲ့ ချိတ်တဲ့ အဆင့်တွေ ဖြုတ်ပြီး လိုအပ်တဲ့အဆင့်လေး ပဲ example ပြထားပါတယ်။
    [highlight=php]
    <html>
    <head>
    <!-- Decalre For This page using UTF-8 -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <title>Test</title>
    </head>
    <body>

    <?php
    mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
    mysql_query("Select * from post");
    ?>
    </body>
    </html>
    [/highlight]
  • edited December 2008 Registered Users
    hosting တွေက cpanel ကနေ database တွေ ခွဲဝေပေးထားတာပါ။ အဲဒီအတွက် mysql မှာလည်း user name တစ်ခု ထားရှိပါတယ်။ အဲဒီ user name က hosting ရဲ့ MYSQL မှာ administrator မဟုတ်ဘူးလေ။ privillage နဲ့ database ဆောက်ခွင့်ပိတ်ထားမှာပဲ။ နောက်ပြီး ကိုယ်ဆောက်ထားတဲ့ table တွေပဲ မြင်ရလိမ့်မယ်။ database ဆောက်ကိုတော့ cpanel ကနေပဲ ထိန်းချုပ်ခွင့်ရှိတာများပါတယ်။


    အခုလက်ရှိ ကျွှန်တော်တို့သုံးနေတာက Remote Desktop Access လုပ်ပြီး update လုပ်နေတာပါ အဲဒါကြောင့် setting တွေအားလုံးကို pc ကပဲ control လုပ်နေတော့ Cpanel ကိုမမြင်ရတဲ့ အပြင် setting လဲမရှိဘူးဖြစ်နေတယ် သူတို့ ကတော့ ပြောတာကတော့

    If you have forgotten your root password, kindly follow the following steps:

    1. Login to the server with your mol-t account using remote desktop.

    2. Click Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Services.

    3. Locate the MySQL service, Rclick and stop the service.

    4. Open a command prompt, and type
    "C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\bin\mysqld-nt" --defaults-file="C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\my.ini" MySQL --skip-grant-tables

    5. Open another command prompt and type
    mysql -u root (this will put you into the MySQL monitor client program)

    6. From within the monitor, type
    a) use mysql
    b) update user set password=('YOURPASSWORD') where user = 'root'
    (replace YOURPASSWORD with your chosen password)
    c) flush privileges
    d) quit

    7. You should be back to the command prompt at this point, type
    mysqladmin shutdown
    This will stop the MySQL server you started in the other command window.

    8. Click Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Services.

    9 .Locate the MySQL service, Rclick and start the service.

    10. You should be now able to login to http://localhost/phpmyadmin using
    the root account and the password you just set.

    လို့တော့ လုပ်လို့တော့ပြောတာပဲ ဒါကိုသိပ်မရှင်းဘူဖြစ်နေတယ် ကူညီ ပြီးစဉ်စားပေးလို့ရမလားခင်ဗျား
  • edited December 2008 Registered Users
    ကျွန်တော်က php ကို ခုမှစလေ့လာမလို့ပါ ............... EasyPHP_2.0b1 ကို စက်မှာ အင်စတော လုပ်ပြီးပါပြီ ........ ဒါပေမယ့် php ဖိုင်တွေကို ဖွင့်လိုက်တိုင်း brownser မှာ ဘာမှ မပေါ်ဘူး .......... ကျေးဇူးပြုပြီး ကူညီကြပါခင်ဗျာ ဘာမှလေ့ကျင့်လို့မရဖြစ်နေလို့ပါ ....... .php extention ပါပဲ မရတာကို မစဉ်းစားတတ်အောင်ပါပဲ ..............
  • edited December 2008 Registered Users
    ကျွှန်တော် အထက်က မေးခွန်းတွေရဲ့ဖြေတော့မရသေးပါဘူး ဒါပေမယ့် mysql server မှာတော့ database ကို create လုပ်ပြီးပြီ cmd ကနေ ရှာကြည့်တော့ database အသစ်ဆောက်ထားတာကိုတွေ့ရပါတယ်...ဒါပေမယ့် localhost ကနေ phpmyadmin ၀င်စစ်ကြည့်တော့ မမြင်၇ဘူးဖြစ်နေတယ် ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲ ထုံစံအတိုင်းပဲ user privileges ကတော့ပေါ်နေဆဲပါပဲ

    ကူညီကြပါအုံး :106: :106:

    warning.gif
    1.jpg
    [/quote]
  • edited December 2008 Registered Users
    nwe wrote: »
    :O registration form ဆောက်တာဒီ error တက်နေတယ်။ဘာဆက်လုပ်ရမလဲ။
    Warning: mysql_connect() URL="http://localhost/function.mysql-connect"]function.mysql-connect[/URL: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in C:\wamp\www\login1.php on line 3
    Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES):O

    error က form process ကို မရောက်သေးဘူး connection မှာဖြစ်နေတယ်ဆိုတော့
    ဟိုတစ်ခါတုန်းကလိုများပြန်ဖြစ်တာလား မသိဘူး ဘော်ဒါကြီးရေ... password ပေးမိသေးလား...
  • edited December 2008 Registered Users
    theone wrote: »
    ကျွန်တော်က php ကို ခုမှစလေ့လာမလို့ပါ ............... EasyPHP_2.0b1 ကို စက်မှာ အင်စတော လုပ်ပြီးပါပြီ ........ ဒါပေမယ့် php ဖိုင်တွေကို ဖွင့်လိုက်တိုင်း brownser မှာ ဘာမှ မပေါ်ဘူး .......... ကျေးဇူးပြုပြီး ကူညီကြပါခင်ဗျာ ဘာမှလေ့ကျင့်လို့မရဖြစ်နေလို့ပါ ....... .php extention ပါပဲ မရတာကို မစဉ်းစားတတ်အောင်ပါပဲ ..............

    PHP လို server side ဖိုင်တွေကို တိုက်ရိုတ် double click လုပ်ပြီးဖွင့်ရင် အလုပ်လုပ်မှာမဟုတ်ပါဘူး .. PHP supported web server ကတဆင့် access လုပ်ရပါတယ် .. အဲဒီလို လုပ်နိုင်ဖို့အတွက် PHP ဖိုင်တွေကို Web server ရဲ့ root folder ထဲမှာထားပါတယ် .. ပြီးရင် Web browser ကိုသုုံးပြီး http protocol ကနေခေါ်ရပါတယ် .. ဆိုလိုတာက မိမိရဲ့ php ဖိုင် index.php ဆိုပါစို့ အဲတာကို server root folder ထဲမှာထား .. အဲ့ဒီ php ဖိုင်ကို run ချင်ရင် browser ကိုဖွင့် http://localhost/index.php ဆိုရိုက်ထည့်ပြီး run နိုင်ပါတယ် .. အခု EasyPHP တင်ထားတယ်ဆိုတော့ သူရဲ့ root ဖိုဒါရှိပါလိမ့်မယ် .. ရှာဖွေပြီးထည့်ကြည့်ပေါ့ .Easy PHP ကိုတော့ မသုံးဘူးလို့ ကိုယ်မသိပါဘူး .. . ကျတော့မှာလဲ တခြား PHP MySQL package တင်ထားတာဆိုတော့ EasyPHP ကြီးထပ်တင်ပြီး စမ်းပေးဖို့ မဖြစ်နိုင်ဘူး .. ကျတော်ကတော့ Wamp server 2.0 ကို recommand ပေးပါတယ် လွယ်မှလွယ် .. ဘာမှထပ်မလိုတော့ဘူး .. support ပေးနိုင်မယ်သူလဲပေါလိမ့်မယ် .. ဒေါင်းလုပ် ချင်ရင်ဒီမှာ Wampserver 2.0 .. (Wamp တင်မယ်ဆိုရင်တော့အရင် EasyPHP ကိုအရင်ဖြုတ်ပြီးမှ တင်ပါနော့ ..)
  • edited December 2008 Administrators
    @kzthet သိပ်နားမရှင်းဘူးဗျ။ ဘယ်လို ဖြစ်စေချင်တာလဲမသိဘူး။ သေသေချာချာ နားမလည်လို့ပါ။ အခု လက်ရှိ အနေအထားလေးပြောပြပါလား။ hosting သုံးနေတာလား။ ဒါမှမဟုတ် VPN လား။
  • edited December 2008 Registered Users
    အခုလက်ရှိ သုံးနေတာကတော့ VPN ပါခင်ဗျား, ကျွှန်တော်ဆီမှာကတော့ စာရွက်စာတမ်းတွေမရှိတော့ အတိအကျတော့မသိပါဘူး။ login ၀င်ကြည့်ပြီး VPN ကနေတော့ ၀င်ပြင်ပါတယ်။သူတို့ကတော့ mysql နဲ့ database သုံးတယ်လို့ပြောပါတယ် mysql မှာ ၀င်ပြီး create လုပ်ရင်ပြီးပြီ လို့ ပြောပါတယ် ။ ဒါပေမယ့် သူတို့ mysql မှာ database ဆောက်ပြီးတော့လည်း phpmyadmin မှာလည်း တွေ့ဘူးဖြစ်နေပါတယ်။

    :2::2:အခုခေါင်းတော့ကိုက်နေတာကတော့ mysql နဲ့ phpmyadmin မှာဘာတွေကွဲလဲ မကွဲလဲဆိုတာတောင် မသိနိုင်လောက်အောင်ဖြစ်နေပါတယ်။ :106::106:ရှင်းချက်ပါသေစာအုပ်လေးများရှိရင်ေ၀မျှပေးပါခင်ဗျား
  • edited December 2008 Registered Users
    kzthet wrote: »
    :2::2:အခုခေါင်းတော့ကိုက်နေတာကတော့ mysql နဲ့ phpmyadmin မှာဘာတွေကွဲလဲ မကွဲလဲဆိုတာတောင် မသိနိုင်လောက်အောင်ဖြစ်နေပါတယ်။ :106::106:ရှင်းချက်ပါသေစာအုပ်လေးများရှိရင်ေ၀မျှပေးပါခင်ဗျား

    cmd ကနေ mysql ထဲ၀င်တော့ ဘာ user name နဲ့၀င်လဲ .. အဲဒီ user name နဲ့ phpmyadmin ကconfiguration က user name နဲ့ မတူဘူးဖြစ်နေတယ် ထင်တယ် .. မတူရင် cmd က user name နဲ့ phomyadmin ကို ပြန်ပြီး configure လုပ်ကြည့်ပါလား .. အတူတူပဲဆိုရင်တော့ ကျတော်လဲ ညဏ်မမှီကြောင်းပါ ..
  • edited December 2008 Registered Users
    Axiom wrote: »
    cmd ကနေ mysql ထဲ၀င်တော့ ဘာ user name နဲ့၀င်လဲ .. အဲဒီ user name နဲ့ phpmyadmin ကconfiguration က user name နဲ့ မတူဘူးဖြစ်နေတယ် ထင်တယ် .. မတူရင် cmd က user name နဲ့ phomyadmin ကို ပြန်ပြီး configure လုပ်ကြည့်ပါလား .. အတူတူပဲဆိုရင်တော့ ကျတော်လဲ ညဏ်မမှီကြောင်းပါ ..


    Axiom ဆိုလိုတာက mysql ထဲ၀င်တဲ့ username နဲ့ phpmyadmin ၀င်တဲ့ username ကိုတူရမယ်လို့ဆိုတာလား။ အခုတော့မတူပါဘူး cmd ကနေ phpmyadmin ကိုတော့ တခါမှ မ၀င်ဖူးပါ ၀င်ရမယ်ဆိုရင်တောင် ဘယ်လို၀င်ရမယ်ဆိုတာသိရင်ရှင်းပြပေးစေချင်ပါတယ်
  • edited December 2008 Administrators
    kzthet wrote: »
    အခုလက်ရှိ သုံးနေတာကတော့ VPN ပါခင်ဗျား, ကျွှန်တော်ဆီမှာကတော့ စာရွက်စာတမ်းတွေမရှိတော့ အတိအကျတော့မသိပါဘူး။ login ၀င်ကြည့်ပြီး VPN ကနေတော့ ၀င်ပြင်ပါတယ်။သူတို့ကတော့ mysql နဲ့ database သုံးတယ်လို့ပြောပါတယ် mysql မှာ ၀င်ပြီး create လုပ်ရင်ပြီးပြီ လို့ ပြောပါတယ် ။ ဒါပေမယ့် သူတို့ mysql မှာ database ဆောက်ပြီးတော့လည်း phpmyadmin မှာလည်း တွေ့ဘူးဖြစ်နေပါတယ်။

    :2::2:အခုခေါင်းတော့ကိုက်နေတာကတော့ mysql နဲ့ phpmyadmin မှာဘာတွေကွဲလဲ မကွဲလဲဆိုတာတောင် မသိနိုင်လောက်အောင်ဖြစ်နေပါတယ်။ :106::106:ရှင်းချက်ပါသေစာအုပ်လေးများရှိရင်ေ၀မျှပေးပါခင်ဗျား
    mysql ကို command ကနေ ဝင်လိုက်ပါ။ ဒါနဲ့ VPN က windows လား Linux လား

    $mysql -u username
    mysql > showdatabase;

    အဲမှာ database စာရင်းကိုကြည့်လိုက်ပါ။ phpmyadmin ကိုတော့ ခဏလောက်ထားလိုက်အုံး
  • edited December 2008 Registered Users
    ဟုတ်ပါကဲ့ VPN က Windows နဲ့ပါ .. ကိုစေတန်ပြောလိုကြည့်လိုက်တော့ database က ကျွှန်တော်ဆောက်ထားတဲ့ database အသစ်ကရှိပါတယ် ဘာဆက်လုပ်ရမလဲ ...

    ဘာဆက်လုပ်ရမယ်ဆိုတာလေးပြောပြပါခင်ဗျား
  • edited December 2008 Administrators
    kzthet wrote: »
    ဟုတ်ပါကဲ့ VPN က Windows နဲ့ပါ .. ကိုစေတန်ပြောလိုကြည့်လိုက်တော့ database က ကျွှန်တော်ဆောက်ထားတဲ့ database အသစ်ကရှိပါတယ် ဘာဆက်လုပ်ရမလဲ ...

    ဘာဆက်လုပ်ရမယ်ဆိုတာလေးပြောပြပါခင်ဗျား
    ကြည့်ရတာ cache ကြောင့်ဖြစ်မယ်ထင်တယ်။ ဒါမှမဟုတ် phpmyadmin config ကြောင့်လား။ browser ကို cache ရှင်းကြည့်လိုက်လေ။ mysql ကို command ကနေ list ကြည့်လို့ရတယ်ဆို၇င်တော့ database ရှိတာ သေချာတယ်။ လုပ်စရာရှိတာ ဆက်လုပ်ပေါ့။ phpmyadmin ကို သိပ်ပြီးမအားကိုးပါနဲ့ဗျာ။ command line တွေကနေ ကစ်လို့ရနေတာပဲ။ သူက ပိုမြန်တယ်ဗျ။ backup တွေဆို အရမ်းသိသာတယ်။ phpmyadmin က database backup တွေ အသေကြာတယ်ဗျ။
  • edited December 2008 Registered Users
    ကျွှန်တော်ဘယ်လိုမှ cache ထဲမှာရှင်းလဲ မရဘူးဖြစ်နေတယ်။ Remote Desktop ကနေ ၀င်ပြီးတော့ mysql မှာ list လုပ်ကြည့် တော့ လည်း mysql ကို commond list မှာတွေ့တယ်
    create လုပ်ထားတာတွေလည်းတွေ့တယ်။

    ကျွှန်တော် မနက်မှာတော့ phpmyadmin ထဲက mysql ကို list လုပ်ကြည့်တော့ ကျွှန်တော် လုပ်ထားတဲ့ database တွေကိုလည်းမတွေ့ရဘူး create database command လုပ်တော့လည်း database #1044 - Access denied for user 'user'@'localhost' to database 'online_db' လုပ်ထားတယ်
  • edited December 2008 Registered Users
    saturngod အားပြန်လည်ဖြေကြားပေးတဲ့အတွက် ကျေးဇူးတင်ရှိပါတယ် ...
    ကျွှန်တော် ဆီမှာက User: [email protected] account နဲ့ ......@localhost account တို့ဟာဆောက်ထားတာကိုသိမမူပဲ mysql ရဲ့ပြစ်ချက်ကိုရှာနေကြတာပါ ဆောက် ထားတဲ့ database ကိုမတွေ့ဘူးဖြစ်နေတာပါ....နောက် မှ root က User Name နဲ့ customize user တို့အားလုံးကို password အတူတူ ပေးလိုက်မှ phpmyadmin မှာ no privileges ကပျောက်သွားပြီး mysql က database တွေကိုလည်းမြင်ရသွားပါပြီး။

    တတ်သိပ်တော့မရှင်းပြတတ်လို့သီးခံဖတ်ပေးတဲ့အတွက်ကျေးဇူးတင်ပါတယ်
Sign In or Register to comment.